389
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής, την Πέμπτη 12/7/2018 | Στεφάνου Στέλιος / InTimeNews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 19:22
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής, την Πέμπτη 12/7/2018
|Στεφάνου Στέλιος / InTimeNews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 19:22

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ «Κλεισθένης» στη Βουλή, την Πέμπτη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για τον προγραμματισμό της συνεδρίασης, την ίδια στιγμή κατά την οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες και δεν ήταν παρών στο κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, την ώρα που συζητείται ένας κακός νόμος στη Βουλή, την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες γίνεται συζήτηση επί των τετελεσμένων μίας κακής συμφωνίας. «Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια το Nατοϊκό διαβατήριο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ «έχοντας εκχωρήσει τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα», ενώ αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC, όπου ο σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε «δώσαμε erga οmnes όνομα και πήραμε erga omnes ταυτότητα».

«Δώσατε τον προσδιορισμό Μακεδόνες, τον οποίο απέρριπταν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και 27 χρόνια», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ως ένα «διπλό δίδυμο ντροπής»

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «εμείς δεν οδηγήσαμε τα πράγματα εκεί, ούτε είπαμε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε του πολίτες με φτηνά σλόγκαν “είναι δίκαιο και έγινε πράξη”».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο ότι «παριστάνουν τάχα πως διαφωνούν, ωστόσο αυτοί δένονται πιο σφιχτά στις καρέκλες τους».

«Όπως τώρα στις Βρυξέλλες. Ουσιαστικά συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών και στα λόγια διαφωνούν. Είναι θλιβερό το θέαμα του κ. Καμμένου να στρογγυλοκάθεται δίπλα στον κ. Τσίπρα».

Αναφερόμενος στο ν/σ του «Κλεισθένη» ο κ. Μητσοτάκης, έριξε εκ νέου τα βέλη του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως και εδώ «είχαν τάχα επιφυλάξεις οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Σε ένα θλιβερό νόμο. Συναντιόνται στο δρόμο του ψέματος, της δημαγωγίας και της καρέκλας», επεσήμανε

Για το θέμα του χρόνου της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετατρέπονται σε μνημείο πολιτικής ευτέλειας».

«Οδεύετε σε αλλεπάλληλες ήττες και επιχειρείτε να αλλάξατε και πάλι την ημερομηνία των εκλογών. Αν δεν είσαστε τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι θα ήσασταν απλά γραφικοί», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «με αυτό που κάνετε και με το υπονοούμενο ότι μπορεί να έχουμε διπλές τριπλές εκλογές, υπονομεύετε την τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν πειράζει, ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αυτές στηθούν και η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει να σας τιμωρήσει».