819
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Θησείο | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIMEΝΕWS

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 22:15
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Θησείο
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIMEΝΕWS

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 22:15

 «Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα. Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία! Το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με ενθουσιασμό το δειλινό της Πέμπτης 4 Ιουλίου στο Θησείο, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στον πεζόδρομο κάτω από την Ακρόπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον αθηναϊκό λαό μιλώντας «στη σκιά της Ακρόπολης» (EPA/ORESTIS PANAGIOTOU)
Πλήθος λαού παρακολούθησε την ομιλία Μητσοτάκη στο Θησείο (Νέα Δημοκρατία)

Η Νέα Δημοκρατία, ως «η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της Ελλάδας και το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο, είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρουμε τον δρόμο, και ξέρουμε πώς θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά».

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο από την ομιλία του στην απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήρθαν στην εξουσία με ψέματα και κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα». Και πλέον «φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε τον δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός. Δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής χειροκροτεί σε μία αποστροφή του λόγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMEΝΕWS)

Το «ρεαλιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας» για την «ανάσταση της μεσαίας τάξης», της «ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας», ανέπτυξε στη συνέχεια στους συγκεντρωθέντες ο κ. Μητσοτάκης, αναλύοντας τομείς της πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει.

Περί ανάπτυξης, μισθών, συντάξεων και επιδομάτων: Η Νέα Δημοκρατία, είπε, συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. «Ο κατώτερος μισθός θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από τον ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει σε μια τριετία στα 730 ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, αναφέρθηκε στις μειώσεις των εισφορών για σύνταξη και στην κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. «Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000» τόνισε, λέγοντας ότι «με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% τον χρόνο θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Ακόμη είπε ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ότι θα στηριχθεί με 2.000 ευρώ η οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από έλληνες πολίτες, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα επανέλθουν στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018. Μίλησε επίσης για αύξηση 1 δισ. ευρώ στο κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Περί «μπαχαλάκηδων»: Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει, διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «μπαχαλάκηδες», όπως τους χαρακτήρισε. Δεν παρέλειψε να καταδικάσει και την επίθεση στο έντυπο «Athens Voice», ενέργεια την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Περί «νόμου Παρασκευόπουλου»: Κατάργηση και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα τον οποίο ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως είπε. Επειδή πρόκειται για διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Περί λαϊκισμού που πρέπει να ηττηθεί: «Πρέπει να ψηφίσουμε με λογισμό και με όνειρο, όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφθασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα». Και κάλεσε τους πολίτες «να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας καθώς προσέρχεται στην εκδήλωση του Θησείου (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMEΝΕWS)

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «οι Ελληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ και δεν αντέχουν νέα πειράματα, ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια». Για αυτόν τον λόγο, «η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Εχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Την Κυριακή όλοι -και ο καθένας ξεχωριστά- αναμετριόμαστε με το μέλλον. Αλλά και με την ατομική μας ευθύνη» είπε.

«Η αναγέννηση της Ελλάδας θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε και πάλι δυνατή εθνική φωνή. Και η Ελλάδα θα γίνει ξανά μία πραγματικά αυτοδύναμη χώρα. Και μαζί, το μπορούμε!» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Θησείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...