183
| Μenelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Δεν θα καβαλήσω το καλάμι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 21:31
|Μenelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Δεν θα καβαλήσω το καλάμι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 21:31

Μηνύματα τόσο προς τους εκλογείς, όσο και προς τους εκλεγμένους της ΝΔ, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου – στην πρώτη του συνέντευξη σε εφημερίδα μετά τον θρίαμβο της περασμένης Κυριακής.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον διευθυντή της εφημερίδας, Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος και βεβαιώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Ο ίδιος δίνει και το στίγμα της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ, την οποία προτίθεται να σχηματίσει, λέγοντας πως θα αντλήσει από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν σε αυτές τις εκλογές. Κάνει μάλιστα χαρακτηριστικά λόγο για κυβέρνηση «νέας Νέας Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τα στελέχη εκλογική εγρήγορση και τονίζει ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Παράλληλα αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και, όπως λέει, «κόμματα και κομματίδια» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, για τις τουρκικές εκλογές, αναφέρει ότι «υπάρχει φαβορί», αλλά και ότι δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...