461
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την υγεία | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης: Από την πρώτη ημέρα, τέλος το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 13:18
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την υγεία
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης: Από την πρώτη ημέρα, τέλος το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 13:18

Εμφαση στην πρόληψη και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ΕΣΥ δίνει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο παρουσίασαν το Σάββατο στελέχη του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι οι μεγάλοι άξονες του προγράμματος είναι η πρόληψη, η αξιοπρεπής νοσηλεία και το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος, ενώ έκανε ιδιαίτερα λόγο για τον περιορισμό, μεταξύ άλλων, του καπνίσματος και της παιδικής παχυσαρκίας.

«Κάνουμε πολιτική κοιτώντας στα μάτια την κοινωνία», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πέρασε δεκάδες ώρες μιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές, ανταλλάσσοντας απόψεις με στελέχη ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα.

«Το πρόγραμμα δικαιολογεί τον τίτλο του», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι κάθε Ελληνας ζητά σεβασμό στον άνθρωπο και τον φορολογούμενο. Τόνισε ακόμη ότι «θέλουμε την προστασία όλων των Ελλήνων κυρίως των πιο αδύναμων».

Αλλά ακόμη επισήμανε ότι «δεν θα μιλήσω για ένα πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα ούτε και για έναν υπουργό με το τσιγάρο στο στόμα. Δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η πραγματική πολιτική για την υγεία».

Τα μόνιμα προβλήματα χρειάζονται και μόνιμη φροντίδα, επισήμανε ακόμη. Δημόσια πολιτική δεν σημαίνει και κρατική πολιτική, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν προβλέψεις για την ευρύτερη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

«Μπορούμε να κάνουμε το ΕΣΥ πιο αποτελεσματικό συνεργαζόμενοι με τις καλές πρακτικές του δημόσιου τομέα. Ο πολίτης θα λέει το ΕΣΥ “ΕΓΩ” για θα νιώθει ότι του ανήκει για το δικό του καλό», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους άξονες του προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε καταρχάς στην πρόληψη, την οποία χαρακτήρισε το μεγάλο προσωπικό του στοίχημα.

Στόχος είναι η μείωση κατά 30% των καπνιστών και της παιδικής παχυσαρκίας. «Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές τέρμα το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα ξεκινήσουμε από τη Βουλή», τόνισε.

Σε όλους τους Ελληνες πρέπει να γίνει συνείδηση ότι με το κόψιμο του καπνίσματος, τη σωστή διατροφή, τον έλεγχο του βάρους, την άσκηση, το αλκοόλ με μέτρο, θα ζήσουν περισσότερο από όσο θα ζούσαν αν δεν τα έκαναν αυτά, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας και για καμπάνια για τον εμβολιασμό και τις τακτικές εξετάσεις.

Δεύτερος άξονας είναι η αξιοπρεπής περίθαλψη. «Δεσμεύομαι για 2000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικό τις είχα προγραμματίσει αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τις έκανε κομματικών πελατών», είπε ενώ δεσμεύτηκε και για το ότι κανένα νησί δεν μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό. Εκανε ακόμη λόγο και για την καθιέρωση ψηφιακού ιστορικού του κάθε πολίτη με ασφάλεια δεδομένων.

Τρίτος άξονας, το καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο κόστος για το ΕΣΥ, για το οποίο είπε «μόνο κατ’ ευφημισμό σήμερα μιλάμε σήμερα για σύστημα υγείας». Τα κλειδιά για αυτό είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η αξιολόγηση και η λογοδοσία.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση και σε άτομα πέρα από τη ΝΔ να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, όσοι, όπως είπε, αναγνωρίζουν ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...