313
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις καμένες εκτάσεις | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ Βασίλης Ασβεστόπουλος

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Θα υπάρξει άμεση αποτύπωση της καταστροφής και αποκατάσταση

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 15:51
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις καμένες εκτάσεις
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ Βασίλης Ασβεστόπουλος

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Θα υπάρξει άμεση αποτύπωση της καταστροφής και αποκατάσταση

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 15:51

Την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση που είχε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Ολυμπος», το οποίο βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Διρφύων -Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και οι βουλευτές ΝΔ του νομού Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου και Αθανάσιος Ζεμπίλης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, του προσωπικού του Δήμου, της Περιφέρειας, στους εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να υποστηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά.

» Τα πράγματα, πλέον, είναι καλύτερα. Αλλά, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και θα παρακαλούσα όλες και όλους να ακούν προσεκτικά τις εντολές και τις οδηγίες της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους και από δω και πέρα θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το δύσκολο έργο της μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε», είπε ο Πρωθυπουργός

Ευχαρίστησε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης όλους όσοι βοήθησαν «αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Πρώτο μέλημα του ίδιου και της κυβέρνησης eίναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών και καθώς η αντιπυρική περίοδος φτάνει προς το τέλος της τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».