391
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την κατηγορηματική δέσμευσή του ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου – Το άσυλο θα αλλάξει

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 14:48
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την κατηγορηματική δέσμευσή του ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου – Το άσυλο θα αλλάξει

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 14:48

Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίαζει σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη οδό Πατησίων, με τους δεκάδες μικροπωλητές να λυμαίνονται τον χώρο του Ιδρύματος, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα ελληνικά ΑΕΙ.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι το καθεστώς ασύλου -με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα, καλύπτοντας παράνομες συμπεριφορές- θα αλλάξει.

Η δήλωση Μητσοτάκη έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό τη σκιά των καταγγελιών για το καθεστώς τρόμου που έχει επιβληθεί σε φοιτητές και εργαζόμενους του Ιδρύματος από τις καθημερινές μαφιόζικες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης στο Ζωγράφου.

Σήμερα επισκέφτηκα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές του το…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 30 januari 2018

Αναλυτικά η δήλωση του πρόεδρου της ΝΔ με αφορμή την εικόνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχει ως εξής:

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο». 

Γαβρόγλου: Πρόκειται για εμμονή στα όρια πολιτικού αυτισμού

Υπό τη μορφή «συμπερασμάτων» ήρθε η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος «εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο», που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αποκτά πια μορφή «πολιτικού αυτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου.

Συμπεράσματα:

  1. Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.
  2. Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.
  3. Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...