235
Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ | YouTube

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Προσέξτε! Το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:07
Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ
|YouTube

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Προσέξτε! Το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:07

Το λάβαρο της αντίστασης κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό ύψωσε εκ του άμβωνος ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, με σκοταδιστικές θεωρίες που ξεπερνούν ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Επικαλούμενος «πληροφορίες από κύκλους στην Ιταλία», ο Κυθήρων υποστήριξε στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής, μεταξύ άλλων «δεισιδαιμονικών», ότι «το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων», απευθύνοντας δραματική έκκληση στους πιστούς να μην δεχτούν να το κάνουν.

Η αναφορά του είχε αναλυτικά ως εξής:

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων.

»Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου και έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: ‘έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων’.

»Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και εκείνος βεβαίως βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Με τέτοιες δηλώσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι άξιο απορίας όσα διακινούνται εσχάτως από αντιεμβολιστές και οπαδούς αντίστοιχων θεωριών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, την ασφάλεια και σημασία του στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...