492
Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος απαντά με χαμόγελο στους φωνασκούντες αρνητές | YouTube

Μητροπολίτης Λάρισας προς αντιεμβολιαστές: Στο μοναστήρι του Παΐσιου έχουν όλοι εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 09:44
Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος απαντά με χαμόγελο στους φωνασκούντες αρνητές
|YouTube

Μητροπολίτης Λάρισας προς αντιεμβολιαστές: Στο μοναστήρι του Παΐσιου έχουν όλοι εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 09:44

«Κόκκινο πανί» για τους πάσης φύσεως αρνητές και τους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος μίλησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, επειδή τόλμησε να οργανώσει εμβολιαστικό κέντρο έξω από τον μητροπολιτικό ναό.

Την Κυριακή, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε φραστικά κατά του μητροπολίτη (φώναζαν «ανάξιος»), λόγω των εμβολιασμών που ξεκίνησαν –με πρωτοβουλία του– στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου, από κινητές ομάδες της 5ης ΥΠΕ (σ.σ. οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 3 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έξω από εκκλησίες της μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου).

Η συγκέντρωση κατά των εμβολιασμών έξω από τις εκκλησίες «βαπτίστηκε» από τους διοργανωτές  «πανθεσσαλική-πανελλαδική», παρ’ ότι οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούσαν τα 50 άτομα.

Στις επιθέσεις αυτές, ο ίδιος ο Ιερώνυμος επιλέγει να απαντά με ευγένεια και χαμόγελο, κερνώντας τους διαμαρτυρόμενους σοκολατάκια, για «να μη φύγουν πικραμένοι», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση για τους χριστιανούς της Λάρισας που «δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ναό».

Σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό, ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη, σχολίασε για τις αντιδράσεις ο κ. Ιερώνυμος, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι λίγοι αυτοί αρνητές-αντιεμβολιαστές δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο.

«Ιδίως αυτοί που είναι στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω», είπε για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε και παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους προσπέρασαν αυτούς που φώναζαν για να μπουν να εμβολιαστούν, αλλά και σεβασμό και κατανόηση σε όσους, επηρεαζόμενοι από τις φωνές, δίστασαν τελικά να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε τους πολίτες που βρέθηκαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

«Για το αν θα κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανσή του.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», είχε δηλώσει ο κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό ούτε πολιτικό».

Οσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς, ο μητροπολίτης Λάρισας αρκέστηκε να πει ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού και στη δική του μητρόπολη.

Σε ερώτηση για τους μοναχούς, σημείωσε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση, αν και όπως είπε, «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα».

«Εχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Αγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, η Σουρωτή, έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...