277
Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος | YouTube

Μητροπολίτης Κορίνθου: Κάποιοι παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες και οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 11:17
Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος
|YouTube

Μητροπολίτης Κορίνθου: Κάποιοι παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες και οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 11:17

Ξέσπασε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος για τους διάφορους πνευματικούς που μπερδεύουν εσκεμμένα τον ρόλο τους, δίνοντας ιατρικές συμβουλές για την Covid-19 και βάλλοντας κατά των «επικίνδυνων εμβολίων».

Αφορμή για το ξέσπασμα του ιεράρχη αποτέλεσε ο θάνατος του 49χρονου –ανεμβολίαστου– ιερέα στο Λουτράκι από κορονοϊό, ο οποίος άφησε πίσω του ορφανά τρία παιδιά.

«Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες, τους μεγάλους φιλοσόφους, παρασύρουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν στο θάνατο […] Τώρα τι απολογία έχουν να δώσουν στο Θεό για τον θάνατο αυτόν του ανθρώπου και στα παιδιά του που τα άφησαν ορφανά;» διερωτήθηκε ο μητροπολίτης.

Εκθειάζοντας το έργο του ιερέα, ο Κορίνθου θέλησε να διευκρινίσει ότι ο πάτερ Βασίλειος δεν ήταν αντιεμβολιαστής. «Δυστυχώς –εξήγησε– είχε τις αναστολές του στο να εμβολιαστεί, ενώ δεν ήταν αντιεμβολιαστής, είχε τον φόβο που ενσπείρουν κάποιοι χωρίς να σκέπτονται ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά της ασθενείας αυτής… Δεν εμβολιάστηκε, νόσησε, μπήκε στο νοσοκομείο, ταλαιπωρήθηκε έναν μήνα, και τελικώς κατέληξε».  

«Τραγική απώλεια, τον έλεγαν Βασίλειο και έφυγε το  βράδυ της γιορτής του και στην ίδια ηλικία με τον Αγιο Βασίλειο, μόλις 49 ετών, αφήνοντας και τρία παιδιά τα οποία είναι σε μια κρίσιμη ηλικία».

«Είναι δυνατόν η Ιατρική να δίνει λύσεις και εμείς να τις παραβλέπουμε και να λέμε “μην ακούτε και μας είπε ο διάβολος ότι εγώ τους σφραγίζω”; Και να παρασύρουν τους ανθρώπους; Ο διάβολος δεν λέει ποτέ αλήθεια. Ακούν το διάβολο και όχι την Ιερά Σύνοδο, τους πνευματικούς τους πατέρες και εν τέλει τους ιατρούς;» διερωτήθηκε απορημένος και έκπληκτος από τη στάση των πάσης φύσεως αρνητών-αντιεμβολιαστών.

«Είναι σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί και οι λύσεις που δίνουν οδηγούν στον θάνατο. Πολύ εύστοχο αυτό που είπε ένας μητροπολίτης (σ.σ Ναυπάκτου) για “παρανοϊό”», παρατήρησε ο Διονύσιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...