592
Εκ πρώτης όψεως, πατέρας και κόρη... | https://www.facebook.com/Eric.7077?fref=ts

Μητέρα και γιος έγιναν πατέρας και κόρη με αλλαγή φύλου!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 18:24
Εκ πρώτης όψεως, πατέρας και κόρη...
|https://www.facebook.com/Eric.7077?fref=ts

Μητέρα και γιος έγιναν πατέρας και κόρη με αλλαγή φύλου!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 18:24

Είναι μια οικογένεια που μένει στο Ντιτρόιτ που αποτελείται από πέντε παιδιά και δυο… πατέρες, αφού ο ένας, κάποτε, ήταν μια όμορφη μητέρα.

Σήμερα, είναι ένας διεμφυλικός πατέρας και έχει, επίσης, μια διεμφυλική κόρη με την οποία μίλησαν πρόσφατα, ανοιχτά, σε μια αυστραλέζικη τηλεοπτική εκπομπή για το απίστευτο ταξίδι που οδήγησε στην υλοποίηση του ονείρου τους: τη μετάβαση στο φύλο της επιλογής τους.

Αυτή είναι η πραγματικά συγκλονιστική ιστορία τους.

Η 15χονη Κόρεϊ Μέισον αποκάλυψε πρώτη φορά -περίπου πριν από τέσσερα χρόνια- στους γονείς πως, αν και αγόρι, αισθάνεται κορίτσι. Τότε δεν περίμενε πως έπειτα από καιρό θα μάθαινε πως και η μητέρα της αντιμετώπιζε ακριβώς το ίδιο ζήτημα. Ηταν ένας άνδρας, δηλαδή, στο σώμα γυναίκας.

Η απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά την πήραν από κοινού, αφού το σκεπτικό τους είναι ότι δεν πρέπει κανείς να κάνει παραχωρήσεις σε αυτό που νιώθει και πως κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για αυτό που πραγματικά είναι. Ετσι, προχώρησαν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και συνεχίζουν να στηρίζουν και αγαπούν ο ένας στον άλλον για ό,τι, πλέον, είναι: πατέρας και κόρη.

«Ηθελα οι γονείς μου να είναι περήφανοι για μένα και φοβόμουν πως θα σταματούσαν να με αγαπάνε αν τους το έλεγα», εξηγεί η Κόρεϊ στη συνέντευξή της στην εκπομπή «60 Minutes». Στο σχολείο, βέβαια, τα παιδιά δεν την αντιμετωπίζουν ως μια γενναία έφηβη που είχε το θάρρος να δείξει ποια είναι στην πραγματικότητα, αλλά την έχουν κοροϊδέψει και την έχουν εκφοβίσει. Για την ακρίβεια, ένιωσε τον ορισμό του μπούλινγκ. Σχετικά με αυτό το θέμα η Κόρεϊ δήλωσε: «Ο εκφοβισμός έγινε τόσο άσχημος που με έκοψαν με ξυράφι, με έφτυσαν και με έβρισαν… ήταν πολύ άσχημο».

Αντίστοιχα, η κάποτε μητέρα Ερικα και, πλέον, πατέρας Ερικ, από την πλευρά του είπε: «Αρχικά ένιωσα ανακούφιση με την απόφασή μου, μετά όμως ένιωσα τρόμο. Τρόμο για το τι επιφύλασσε το μέλλον για την οικογένεια και τα πέντε παιδιά μου, τρόμο για το πώς θα εξελισσόταν η ζωή μου».

Ο Ερικ έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και εξηγεί πως παρά την απόφαση να αλλάξει φύλο, δεν σκοπεύει να χωρίσει με τον σύζυγο και πατέρα τής Κόρεϊ. Ο σύζυγός της, ο Λες, δεν θέλει ούτε εκείνος να χωρίσει την αγαπημένη του, παρά το ότι μετατρέπεται σε άνδρα.

«Ερωτεύτηκα τον άνθρωπο. Ηταν πανέμορφη ως γυναίκα, αλλά το εσωτερικό είναι αυτό που μετράει. Το μόνο που θέλω είναι ο Ερικ να είναι ευτυχισμένος», δήλωσε ο Λες. Παρόλο που ο Ερικ αποστρέφεται τη γυναικεία φύση του δεν σκοπεύει να κάνει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, όπως η Κόρεϊ. Σχετικά με αυτό σχολίασε: «Το κυριότερο πρόβλημά μου ήταν το στήθος επειδή αυτό βλέπει ο κόσμος, ο κόσμος δεν μπορεί να δει μέσα στο παντελόνι μου οπότε είμαι οκ». Το ζευγάρι λέει ότι η αλλαγή του Ερικ δεν έχει επηρεάσει τη σεξουαλική τους ζωή, εφόσον ο Ερικ έχει ακόμη γυναικεία γεννητικά όργανα. Ομως, θα γίνει δύσκολο να είναι μαζί αν αποφασίσει να αλλάξει φύλο και χειρουργικά.

Οποια και να είναι η εξέλιξη αυτής της οικογένειας, πρόκειται για την πρώτη αλλαγή φύλου σε γονέα και παιδί. Και, σίγουρα, η ιστορία της οικογένειας Μέισον είναι μια ωδή στην ανεκτικότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας των συνανθρώπων μας.

Η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου

Τον Ιούνιο του 1931, ο πρώτος άνθρωπος που υπεβλήθη σε εγχείρησης αλλαγής φύλου ήταν ένας Γερμανός ονόματι «Ρούντολφ Ρ.». Το όνομα που χρησιμοποιούσε μετά την εγχείρηση ήταν «Ντόρα». Πολλά χρόνια προτού αρχίσει η διαδικασία αλλαγής φύλου -το 1922- ο Ρούντολφ είχε ευνουχιστεί. Το 1931 ο χειρουργός Ερβιν Γκόρμπαντ ανέλαβε να ολοκληρώσει την επέμβαση, η οποία -επειδή βρισκόταν σε εξαιρετικά πειραματικό στάδιο- ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...