284
Η υπόθεση με την εργαζόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων θυμίζει την περίπτωση της καθαρίστριας στον Βόλο | Alexandros Michailidis / SOOC

Μητέρα 13 παιδιών κατηγορείται ότι πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 16:07
Η υπόθεση με την εργαζόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων θυμίζει την περίπτωση της καθαρίστριας στον Βόλο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Μητέρα 13 παιδιών κατηγορείται ότι πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 16:07

Η περίπτωση μίας ακόμη γυναίκας που προχώρησε σε πλαστογράφηση του απολυτηρίου της προκειμένου να βρει δουλειά και να στηρίξει την οικογένειά της, ήρθε στο φως, όπως αναφέρει δημοσίευμα του prevezatoday.gr. Στις 5 Μαρτίου 2019, στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων, εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών συνολικά, για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, κρατώντας όπως είναι φυσικό και κάποιες αποστάσεις ασφαλείας καθώς η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, πίσω από αυτή την κατηγορία,  κρύβεται μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία, που θύμισε σε όλους εκείνη της καθαρίστριας από τον Βόλο Δήμητρας Τσιαντάκη, η οποία αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά.

Το «έγκλημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του prevezatoday.gr, η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (!) παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα.

Αναφέρεται επίσης, ότι η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή για ιατρικούς λόγους – προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση ότι πάσχει από την καρδιά της. Ομως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.

Η γυναίκα κατέθεσε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...