241
Ο Σολτς στην καγκελαρία. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπός είπε ότι «επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι»... | REUTERS/Michele Tantussi

Επιτέλους καταδίκη από το Βερολίνο της τουρκικής προκλητικότητας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:04
Ο Σολτς στην καγκελαρία. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπός είπε ότι «επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι»...
|REUTERS/Michele Tantussi

Επιτέλους καταδίκη από το Βερολίνο της τουρκικής προκλητικότητας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:04

Υστερα από ημέρες επαμφοτερίζουσας στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων και αφού έπρεπε να προηγηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, το Βερολίνο εδέησε την Τετάρτη να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα, έστω με κάποια μισόλογα και διπλωματικό τρόπο διατυπωμένα.

Συγκεκριμένα από τη γερμανική κυβέρνηση καταδικάστηκαν η παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ από την καγκελαρία χαρακτηρίστηκε αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους» –μια αναφορά στο περιβόητο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο καγκελάριος (Ολαφ Σολτς) είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι σωστή. Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε την Τρίτη, ο καγκελάριος με τον κ. στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να είναι να επιδιώκονται από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...