357
Μέγκαν και Μισέλ, δυο γυναίκες που τις ενώνουν πολλά | Reuters/CreativeProtagon

Μισέλ Ομπάμα, το «κρυφό όπλο» της Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 21:43
Μέγκαν και Μισέλ, δυο γυναίκες που τις ενώνουν πολλά
|Reuters/CreativeProtagon

Μισέλ Ομπάμα, το «κρυφό όπλο» της Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 21:43

Τις ενώνουν πολλά: η αφροαμερικανική καταγωγή, η παγκόσμια δημοφιλία τους και το γεγονός πως ειναι παντρεμένες με δυο εξαιρετικά ισχυρούς άνδρες.

Και μπορεί τη Μισέλ Ομπάμα και τη Μέγκαν Μαρκλ να τις χωρίζουν πάνω από δεκαπέντε χρόνια ηλικιακής διαφοράς, ωστόσο, όπως ο έρως, και η φιλία χρόνια δεν κοιτά, έτσι οι δυο γυναίκες έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς αλληλοκατανόησης.

Τόσο δυνατούς, ώστε η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προβάλλεται πλέον ανοικτά ως η «μυστικοσύμβουλος» και «γκουρού» της δούκισσας του Σάσεξ, νουθετώντας τη σε ζητήματα δημόσιας εικόνας και επικοινωνίας.

Η σχέση τους «χαλυβδώθηκε» το καλοκαίρι του 2019 κατά τη διάρκεια ενός θεματικού γεύματος σε ένα εστιατόριο του Λονδίνου βασισμένο σε… μεξικανικά τάκος κοτόπουλου.

Τότε ήταν που η Μέγκαν ζήτησε από τη Μισέλ κάποιες συγκεκριμένες συμβουλές ενόψει του ρόλου της ως «αρχισυντάκτριας» ενός ειδικού τεύχους του περιοδικού μόδας Vogue, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Και σε εκείνο το γεύμα συζήτησαν τις απόψεις τους σχετικά με τις προκλήσεις της μητρότητας, αλλά και τον ρόλο τους ως σύζυγοι πανίσχυρων ανδρών που βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι στη δημόσια σφαίρα.

Από τότε, η σχέση τους έγινε ακόμη πιο στενή: αντήλλασαν μηνύματα και e-mail συνεχώς, ενώ όταν πριν από μερικές εβδομάδες η Μέγκαν τράβηξε μια selfie με μερικά κορίτσια που ανήκουν σε μια οργάνωση με στόχο την προάσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων, η Μισέλ αμέσως την ανάρτησε στο προφίλ της στο Instagram.

Δεν είναι συνεπώς τυχαίο ότι η Μισέλ έστειλε ένα μήνυμα δημόσιας υποστήριξης στη δούκισσα του Σάσεξ, όταν ανακοίνωσε πως μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι κόβουν τους δεσμούς τους από τη βασιλική οικογένεια.

Οπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Μέγκαν θεωρεί πλέον τη Μισέλ το πρότυπο εκείνο της γυναίκας που θαυμάζει ανοικτά και ξεκάθαρα: όχι μόνο λόγω του υποδείγματος που θέτει με τη χρήση της δημόσιας εικόνας της, αλλά και λόγω των εμπορικών της δραστηριοτήτων, καθώς με τον σύζυγό της, Μπαράκ, έχει συνάψει μια επικερδή συμφωνία με το Netflix για παραγωγή και χρηματοδότηση κάποιων ειδικών προγραμμάτων και θεματικών ντοκιμαντέρ.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι αμφότερες οι γυναίκες προέρχονται από αφροαμερικανικές οικογένειες, με τη συγκεκριμένη καταγωγή τους να μην τις έχει εμποδίσει να κατέχουν πλέον ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, όχι τόσο στη «σκιά» των διάσημων συζύγων τους, όσο ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...