464
Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο σε μια ειδυλλιακή φωτογραφία. Ο γάμος τους δεν υπήρξε πάντα έτσι | White House photo/Pete Souza

Μισέλ Ομπάμα: «Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου με τον Μπαράκ»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 15:33
Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο σε μια ειδυλλιακή φωτογραφία. Ο γάμος τους δεν υπήρξε πάντα έτσι
|White House photo/Pete Souza

Μισέλ Ομπάμα: «Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου με τον Μπαράκ»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 15:33

Η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κάνει αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα προβλήματα στον γάμο της με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Εμαθα να αγαπώ διαφορετικά» λέει χαρακτηριστικά η μαχητική Μισέλ.

Η 54χρονη δικηγόρος και συγγραφέας μιλά ανοιχτά σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό «Stern», που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, για όλα εκείνα τα φαινομενικά αδύνατα σημεία στη ζωή και στον γάμο της, που όμως τελικά, την έκαναν πιο δυνατή.

Την ώρα που το πολυαναμενόμενο βιβλίο της, υπό τον τίτλο «Becoming», παίρνει σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 θέση στα βιβλιοπωλεία 27 χωρών, μία από τις δημοφιλέστερες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι για τον γάμο της εργάστηκε πολύ σκληρά.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης, η Μισέλ Ομπάμα επισημαίνει ότι, αν και θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πράγματα, δεν έχει στόχο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Στις ΗΠΑ την ονομάζουν ήδη ο «Μπρους Σπρίνγκστιν των αναγνώσεων» αφού προτίμησε να προωθήσει την αυτοβιογραφία της σε γήπεδα μπάσκετ, εκεί όπου δίνουν οι σταρ συναυλίες. Σε αυτή τη χορταστική έκδοση, όπως και στη συνέντευξή της, μιλά και κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με την αφοπλιστική της ειλικρίνεια, αποδεικνύοντας, ότι πραγματική σημασία δεν έχει αν ένας γάμος φαίνεται τέλειος, αλλά να είναι υγιής.

Κάνει λοιπόν μία κατάθεση ψυχής στο βιβλίο της. Κοιτάζει πίσω κάνοντας τον δικό της απολογισμό στα οκτώ χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο και μιλά με το χέρι στην καρδιά για τα προβλήματα που είχε στον έγγαμο βίο.

Ως γυναίκα στο πλευρό του ισχυρότερου -τότε- ανθρώπου στον κόσμο, η Μισέλ Ομπάμα έχει συναντήσει πολλούς εντυπωσιακούς ανθρώπους και έχει ζήσει συγκινητικές στιγμές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως, χάρη στις συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, έμαθε να αγαπάει διαφορετικά.

Σε άλλη συνέντευξή της, που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου 2018 του περιοδικού Elle, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τι σημαίνει ευτυχία, δίνοντας τον δικό της ορισμό.

«Με τον γάμο και την απόκτηση παιδιών, όλο το πλάνο ζωής διαφοροποιείται. Ειδικά, αν παντρευτείτε κάποιον που έχει μία καριέρα που καταπίνει τα πάντα, όπως είναι η πολιτική», λέει η Μισέλ. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως επισημαίνει, επισκέφθηκε σύμβουλο γάμου. «Ηταν για μένα η εξερεύνηση της ευτυχίας μου» εξηγεί.

«Ο Ομπάμα δεν καταλάβαινε την απόσταση με τον ίδιο τρόπο», λέει χαρακτηριστικά η Μισέλ. «Ξέρετε, μεγάλωσε χωρίς τη μητέρα του τα περισσότερα χρόνια, ήξερε όμως ότι η μητέρα του τον αγαπούσε πολύ».

Και συνεχίζοντας: «Ετσι έπρεπε να μοιραστώ την ευαισθησία μου και να μάθω να αγαπώ διαφορετικά. Η συμβουλευτική γάμου, για εμάς, ήταν ένας από τους τρόπους με τους οποίους μάθαμε να μιλάμε για τις διαφορές μας».

«Αυτό που έμαθα για τον εαυτό μου ήταν ότι η ευτυχία μου ήταν πάνω από εμένα … Αρχισα να ζητώ βοήθεια όχι μόνο από εκείνον, αλλά κι από άλλους ανθρώπους» καταλήγει, παραδίδοντας ταχύρρυθμα μαθήματα για το πώς πρέπει μία σύγχρονη γυναίκα να στέκεται απέναντι στον γάμο της, αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...