242
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μήνυμα Μητσοτάκη για την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 19:40
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μήνυμα Μητσοτάκη για την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2019, 19:40

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, τονίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές καθώς και ότι η κυβέρνηση υλοποιεί άμεσα προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

«Στον καρκίνο του μαστού, η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Γι’ αυτό έχουμε βάλει την πρόληψη σε πρώτη προτεραιότητα. Υλοποιούμε άμεσα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές χωρίς κόστος για τον πολίτη», έγραψε σε μήνυμά του στο Τwitter o πρωθυπουργός, το οποίο συνοδεύεται από βίντεο.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: « Όλες εκείνες οι γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν στην αναμέτρησή τους με την ασθένεια του καρκίνου είναι πραγματικές ηρωίδες. Οφείλουμε να πάρουμε παράδειγμα από αυτές, και σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση να δημιουργήσουμε προγράμματα προληπτικού ελέγχου και ογκολογικές μονάδες σε όλη την επικράτεια».

Η Υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας Φύλου Μάνια Οικονομάκη ανέφερε: «Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού η ΟΝΝΕΔ κάνει αυτήν την συμβολική κίνηση, με την οποία θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα για την πρόληψη και την ενημέρωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...