219
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της 85ης ΔΕΘ | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Τσίπρα για τις εκλογές: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 14:08
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της 85ης ΔΕΘ
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Τσίπρα για τις εκλογές: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 14:08

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στο κατά πόσο η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία κυβέρνηση που έχει ακόμη μπροστά της άλλη μια διετία ή μια κυβέρνηση σε αποδρομή (όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας) που δεν θα εξαντλήσει την τετραετία της.

«Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, για να παρατηρήσει ακολούθως πως δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι ζητά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος όλο προβλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και όλο τις χαρακτηρίζει απόδραση της κυβέρνησης και δεν τις θέλει.

Και έπειτα σχολίασε χαρακτηριστικά για τη σπουδή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές: «Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά τον σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...