362
Μητσοτάκης και Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους τον Μάρτιο του 2017. Από το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να χρεώσουν τον Παπαγγελόπουλο στη ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μήνυμα Φώφης σε Κυριάκο για τη Novartis: Δικός σας είναι ο… Ρασπούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 11:03
Μητσοτάκης και Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους τον Μάρτιο του 2017. Από το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να χρεώσουν τον Παπαγγελόπουλο στη ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μήνυμα Φώφης σε Κυριάκο για τη Novartis: Δικός σας είναι ο… Ρασπούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 11:03

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη (εδώ) για κοινή στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στη θεσμική εκτροπή που επιχειρείται στην υπόθεση της Novartis και στον ρόλο του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, είναι θετική.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, «η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, «είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους».

Ωστόσο ο κ. Χρηστίδης προσέθεσε με νόημα: «Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της».

Ποια είναι όμως «τα του οίκου της» ΝΔ σε αυτήν την ιστορία;

Αναλυτές εκτιμούν πως από το ΚΙΝΑΛ φροντίζουν να στείλουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με το λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ. Διότι, όπως εξηγούν παρατηρητές, κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία (τόσο της υπόθεσης Novartis και των σχετικών μεθοδεύσεων, όσο και ευρύτερα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια) είναι ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος υπήρξε άνθρωπος του Κώστα Καραμανλή, προτού μεταπηδήσει στο κυβερνητικό όχημα του Αλέξη Τσίπρα.

«Στο βάθος κρύβονται οι Ρασπούτιν και αυτοί προέρχονται από συγκεκριμένα κόμματα, ας τα δουν πρώτα αυτά και μετά μιλάμε για κοινά μέτωπα», ήταν το επίσης χαρακτηριστικό σχόλιο του Σταμάτη Μαλέλη, γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Για «Ρασπούτιν» και παρεμβάσεις από συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στο έργο της είχε μιλήσει πρώτη η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου (εδώ), φωτογραφίζοντας τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Στον βαθμό που ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης εκφράζουν τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά –και εκ της θέσεώς τους αυτό κάνουν– σημαίνει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να φέρει και τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών της παράταξής του για την κληρονομιά του λεγόμενου συστήματος Καραμανλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...