361
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε πρώτο πλάνο, κατά την επίσκεψή της σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη | Υπ.Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 23:01
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε πρώτο πλάνο, κατά την επίσκεψή της σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη
|Υπ.Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 23:01

Τη σημασία της ανάσχεσης της πορείας της πανδημίας τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, έπειτα από σύσκεψη την Τρίτη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών, την οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Γκάγκα βρέθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης και συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπετε τι γίνεται σε αυτό το Νοσοκομείο. Πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα, είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό. Αρα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» είπε η κυρία Γκάγκα από το Ιπποκράτειο.

Οπως πρόσθεσε, είναι επίσης πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι έγκυοι, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιες και τα μωρά τους.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η αναπληρώτρια υπουργός επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για περιστατικά Covid-19, μαζί με τον υπεύθυνο της Μονάδας, αναπληρωτή καθηγητή Συμεών Μεταλλίδη, ενώ επιτήρησε και τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Οπως τόνισε, παρά την πίεση, το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εργάζονται ασταμάτητα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών. «Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος», τόνισε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», που έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 ασθενείς με Covid-19, η αναπληρώτρια υπουργός εξήρε τη «σημαντική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό όχι μόνο για τα περιστατικά Covid, αλλά για όλους τους ασθενείς, με πολύ καλά αποτελέσματα».

Τέλος, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που βρισκόταν σε εφημερία, η αναπληρώτρια υπουργός επισκέφθηκε τα ΤΕΠ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση, τους διευθυντές των Κλινικών Covid-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία όλων των πολιτών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των non-Covid ασθενών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News