210
Καλύτερα από απόσταση... | EPA/LARRY W. SMITH

Μην τα βάζετε με τις αγελάδες, προειδοποιεί η Αυστρία τους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 10:17
Καλύτερα από απόσταση...
|EPA/LARRY W. SMITH

Μην τα βάζετε με τις αγελάδες, προειδοποιεί η Αυστρία τους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 10:17

Κάτω από το μάλλον αθώο βλέμμα της αγελάδας μπορεί να κρύβεται μια «φονική μηχανή» που δεν θα διαστάσει να επιτεθεί στον άνθρωπο, υπενθυμίζει η Αυστρία στους τουρίστες που προκαλούν τα συμπαθή ζώα.

Εχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά επιθέσεων, ειδικά αν οι αγελάδες είναι μαζί με τα μοσχαράκια τους τα οποία σπεύδουν να υπερασπιστούν όπως μπορούν.

Μόνο τον Ιούνιο, τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αγελάδες όταν μπήκαν σε περιφραγμένο βοσκοτόπι στο Τιρόλο. Από αυτούς, μια γυναίκα και ένα κορίτσι 4 ετών χρειάστηκαν νοσηλεία, γράφουν οι Times. Σε ένα άλλο περιστατικό το 2014, μια γυναίκα καταπατήθηκε μέχρι θανάτου από αγελάδες όταν ο σκύλος της τρόμαξε τα ζώα.

Λόγω του κορονοϊού και του γεγονότος ότι πολλοί θα περάσουν τις θερινές διακοπές στο σπίτι τους, οι αυστριακές Αρχές φοβούνται ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν.

Για το λόγο αυτό, στις εφημερίδες και τα κοινωνικά δίκτυα θα δημοσιευτεί ένας κώδικας συμπεριφοράς που θα υπενθυμίζει στους τουρίστες ότι η συνάντηση με τα ζώα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Πινακίδες θα μπουν και σε χωράφια όπου βόσκουν τα ζώα.

Οι τουρίστες καλούνται να κρατούν υπό έλεγχο τα σκυλιά τους. Ακόμη, καλούνται να ξεχωρίζουν σημάδια έντασης, όπως το ρουθούνισμα που μπορεί να σημαίνει ότι η αγελάδα είναι έτοιμη να επιτεθεί.

Στην Αυστρία ζουν περί τα 300.000 βοειδή σε 8.000 βοσκοτόπια, σε πολλά από τα οποία διέρχονται μονοπάτια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...