298
Ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ χαιρετούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων |

Μιλιτέρ ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2018, 20:06
Ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ χαιρετούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων
|

Μιλιτέρ ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2018, 20:06

Αποχρώσεις του χακί θα γίνουν αισθητές στον γάμο του Χάρι με την 36χρονη Μέγκαν Μαρκλ. Πάνω από 250 μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα δώσουν το παρών στον πριγκιπικό γάμο, στις 19 Μαΐου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ. Θα έχουν, μάλιστα, ειδική θέση αφού θα αναπτυχθούν σε στρατιωτικό σχηματισμό στους δρόμους πέριξ του πύργου.

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε και αυτή η κίνηση του «ατίθασου» του παλατιού δύο μήνες, περίπου, πριν από το μυστήριο. Μετά την πρωτοβουλία που πήρε να προσκαλέσει τις πρώην του στον γάμο του, ο Χάρι κάλεσε και εκατοντάδες στρατιωτικούς. Η τελευταία του απόφαση όμως έχει συμβολική σημασία αφού υπηρέτησε στο Αφγανιστάν με αυτούς τους στρατιωτικούς.

Αγαπημένο θέμα των βρετανικών – και όχι μόνο – μέσων ενημέρωσης και ο τρόπος με τον οποίο θα τελεστεί το μυστήριο. Ενδιαφέρον θα έχει η σύγκριση, όσον αφορά στην επισημότητα, με τον προ οκταετίας γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ.

Ο γάμος του Χάρι δεν φαίνεται ότι θα υστερεί σε σχέση με εκείνον του μεγαλύτερου αδερφού του. Την 19η Μαΐου θα σκηνοθετηθεί ένα εξόχως πριγκιπικό σκηνικό: θα υπάρξει ιππήλατη πομπή, έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

harry2

Κατά μήκος των δρόμων περιμετρικά του πύργου θα αναπτυχθούν σε στρατιωτικό σχηματισμό μέλη της Φρουράς του Πύργου του Ουίνδσορ από το 1ο Τάγμα Ιρλανδών Φρουρών.

Το παρών θα δώσουν επίσης μέλη του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, των Πεζοναυτών, της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ο Χάρι υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρων Apache στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, του 1ου Τάγματος Τυφεκιοφόρων Γκούρκα -συντρόφων του στο Αφγανιστάν το 2007- όπως και της βάσης της RAF στο Χόνιγκτον της οποίας είναι επίτιμος διοικητής, έναν τίτλο που κληρονόμησε από τον παππού του, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η μπάντα των Ιρλανδών Φρουρών θα παιανίζει και θα δίνει τον τόνο στους στρατιώτες που θα μετέχουν στον σχηματισμό. Σαλπιγκτές και αξιωματικοί θα αναπτυχθούν σε σειρά στους δρόμους κοντά στο πύργο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...