187
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μικροένταση στη συγκέντρωση του «Macedonian Pride»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 07:51
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μικροένταση στη συγκέντρωση του «Macedonian Pride»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 07:51

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Makedonian Pride πραγματοποίησαν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στους δρόμους της περιοχής των Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με αφετηρία την πλατεία Επταλόφου, τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία επί της οδού Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν στην οδό Φιλιππουπόλεως.

Σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα κοντά στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», ήταν συγκεντρωμένα άτομα του «Ιερού Λόχου» για το «Makedonian Pride». Μετά και την άρνηση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να τους παραχωρήσει το χώρο, κατασκήνωσαν σε ένα πάρκο εκεί κοντά, όπου και παρέμειναν μέχρι και τις 20.30 το βράδυ.

Αρχικά η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στο δήμο Καλαμαριά, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της άρνησης του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει το χώρο.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της εκδήλωσης της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλη της κινήθηκαν εναντίον οχήματος, του οποίου ο οδηγός, όπως υποστήριξαν, τους προκάλεσε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ εμπόδισαν τους νεαρούς να πλησιάσουν το όχημα και στη συνέχεια τους απώθησαν.

Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ

Νωρίτερα την Κυριακή οπαδοί του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ενώ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.