282
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του | YouTube

Μια «παγκόσμια Μακεδονία», μέλος του ΝΑΤΟ εύχεται για το 2019 ο Ζόραν Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2018, 17:52
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του
|YouTube

Μια «παγκόσμια Μακεδονία», μέλος του ΝΑΤΟ εύχεται για το 2019 ο Ζόραν Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2018, 17:52

Χρονιά κατά την οποία η χώρα του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ βλέπει το 2019 ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά.

Κάνει μάλιστα λόγο για μια «παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία» ενώ χαρακτηρίζει το 2018 «μια από τις πιο σημαντικές, αλλά και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας», μιλώντας για τη «χρονιά της ενσωμάτωσης».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκφράζει την ελπίδα «να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μία χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, με μία οικονομία που λειτουργεί για όλους».

Ηταν «η χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών», είπε σε ένα ευθύ μήνυμα προς τους βουλευτές.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του έτους αναμένεται να έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τελική επικύρωση. Θα χρειαστούν 80 βουλευτές που παλεύει να εξασφαλίσει η πλευρά του Ζάεφ.

«Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο. Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα», καταλήγει.

Στο βίντεο υπάρχουν σκηνές από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ με ξένους ηγέτες, όπως η Τερέζα Μέι και η Ανγκελα Μέρκελ, αλλά τον Αλέξη Τσίπρα στις Πρέσπες όπου υπογράφηκε η συνθήκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...