220
Μία θέση που άπαντες ήξεραν ότι θα μείνει κενή... | George Vitsaras / SOOC

Μία κενή θέση για τον Βενιζέλο στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 22:08
Μία θέση που άπαντες ήξεραν ότι θα μείνει κενή...
|George Vitsaras / SOOC

Μία κενή θέση για τον Βενιζέλο στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 22:08

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» – καλώς, πλην όμως τον Βενιζέλο τον λένε Ευάγγελο. (Για την ακρίβεια: αυτόν τον Ευάγγελο τον λένε Βενιζέλο.)

Την Τετάρτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά -ασφαλώς όχι ενοχικά αλλά θεσμικά, στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ- κάλεσε μεν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κομματική συνεδρίαση, η καρέκλα του σημάνθηκε καταλλήλως και τον περίμενε (αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία), αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν πήγε.

Οι άνθρωποι τον περίμεναν. Ή έπρεπε να φαίνεται ότι τον περιμένουν. Επειδή η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής συνήλθε για έναν σπουδαίο λόγο, να ετοιμάσει το σχέδιο μάχης ενόψει των εκλογών. Η στρατηγική του κόμματος αλλά και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων με τους υποψήφιους βουλευτές είναι μείζονα θέματα.

Ομως ο κ. Βενιζέλος το είχε εγκαίρως δηλώσει: δεν ενδιαφέρεται καν να είναι βουλευτής. Ηταν βουλευτής άλλωστε από το 1993 – όπως λένε, «μια ζωή ολόκληρη».

Τώρα, η κυρία Γεννηματά ουσιαστικά θέλησε να απομακρύνει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτώντας μία διαφορετική πορεία και δίνοντας σήμα στους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιστρέψουν στην αγκαλιά του ΚΙΝΑΛ.

Η απόφαση της κυρίας Γεννηματά -που ήδη έχει προκαλέσει θύελλα εντός του κόμματος- θα κριθεί από τους ψηφοφόρους. Το σίγουρα είναι ότι στην επόμενη Βουλή, η απουσία του κ. Βενιζέλου θα είναι τόσο… ηχηρή όσο ήταν και παρουσία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...