258
| Shutterstock

Μία γυναίκα κατηγορείται για δυσφήμηση δεκάδων ανθρώπων στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 10:00
|Shutterstock

Μία γυναίκα κατηγορείται για δυσφήμηση δεκάδων ανθρώπων στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 10:00

Μία Καναδέζα συνελήφθη για δυσφήμηση δεκάδων ανθρώπων μέσω αναρτήσεών της στο Διαδίκτυο.

Η 60χρονη Ναντίρε Εϊτας, είχε επιτεθεί με χιλιάδες αναρτήσεις της εναντίον όσων θεωρούσε εχθρούς της, ανάμεσά τους δικηγόρους που την είχαν εκπροσωπήσει σε δίκες στο παρελθόν, και τους δικηγόρους της άλλης πλευράς, την οικογένεια για την οποία εργαζόταν πριν 30 χρόνια, τον άνθρωπο που της είχε δανείσει χρήματα για την υποθήκη του σπιτιού της, όπως και συγγενείς και συναδέλφους όλων αυτών. Η Εϊτας έγραφε ότι αυτά τα άτομα είναι παιδόφιλοι, εγκληματίες, ψεύτες, απατεώνες και κλέφτες.

Εναντίον της εκκρεμούν δεκάδες μηνύσεις από θύματά της, σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά.

Η αστυνομία του Τορόντο την συνέλαβε όταν η υπόθεσή της έγινε γνωστή με δημοσίευμα των New York Times. Η εφημερίδα ανέφερε την ιστορία της ως παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί η φήμη κάποιου στο Διαδίκτυο, καθώς μία ανάρτηση ή ένα σχόλιο μπορεί να κυκλοφορήσει ευρέως και να παραμείνει online για πάντα, λόγω αδιαφορίας της Google και άλλων εταιρειών για ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, ένα site με «κουτσομπολίστικες» ειδήσεις, επικοινώνησε με μία δικηγόρο που μιλούσε στο ρεπορτάζ, και της ανέφερε ότι ήταν θύμα χιλιάδων δυσφημιστικών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα, οι οποίες προέρχονταν όλες από συγκεκριμένη διεύθυνση υπολογιστή (IP).

Η δικηγόρος ανέφερε τη διεύθυνση στην ομάδα των θυμάτων της Εϊτας, που ανακάλυψαν ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο του Τορόντο. Εκεί πράγματι, η αστυνομία την εντόπισε και την συνέλαβε. Η Εϊτας κατηγορείται για δυσφήμηση, παρενόχληση, διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό την πρόκληση ανησυχίας κ.α.

Η ίδια είχε αναφέρει παλιότερα ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...