231
Ο Ντομένικο Ντόλτσε (αριστερά) και ο Στέφανο Γκαμπάνα σε εκδήλωση το 2016 | EPA/FLAVIO LO SCALZO

Στέφανο Γκαμπάνα: «Μη με λέτε γκέι, είμαι απλώς ένας άνθρωπος»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:09
Ο Ντομένικο Ντόλτσε (αριστερά) και ο Στέφανο Γκαμπάνα σε εκδήλωση το 2016
|EPA/FLAVIO LO SCALZO

Στέφανο Γκαμπάνα: «Μη με λέτε γκέι, είμαι απλώς ένας άνθρωπος»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:09

Την κούραση και την απογοήτευσή του γιατί τον χαρακτηρίζουν μόνο για τη σεξουαλική του ταυτότητα εξέφρασε ο Στέφανο Γκαμπάνα, του διδύμου των ιταλών σχεδιαστών Dolce & Gabbana.

«Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι, γιατί απλώς είμαι άνθρωπος… τελεία», είπε ο 55χρονος σήμερα σχεδιαστής σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, «η λέξη “γκέι” εφευρέθηκε από αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους», οπότε ο ίδιος «δεν θέλει να χαρακτηρίζεται από τις σεξουαλικές του επιλογές».

«Νόμιζα», είπε ακόμη, «ότι ως διάσημο πρόσωπο θα μπορούσα να διαδώσω μια νέα κουλτούρα, μια κουλτούρα που δεν θα είναι πια βασισμένη στα δικαιώματα των γκέι αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν από γκέι, ετεροφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι είμαστε ανθρώπινα όντα».

Για τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων ο Γκαμπάνα είπε ότι «συχνά λειτουργούν ως άμυνα, δεν θέλω όμως την προστασία κανενός γιατί δεν έκανα τίποτα λάθος».

Ο Γκαμπάνα ίδρυσε τον οίκο που έκανε αυτόν και τον σύντροφό του Ντομένικο Ντόλτσε διάσημους, το 1984. Αν και χώρισαν το 2004, εξακολουθούν να εργάζονται μαζί.

Στην ίδια συνέντευξη μιλά και για τον εαυτό του και το πώς συνειδητοποίησε την ομοφυλοφιλία του. Όπως είπε στα 18 του, όταν πήγαν για χορό με τη φίλη του, αυτός κοιτούσε περισσότερο τους άνδρες. «Το ήξερα, αλλά δεν είχα το κουράγιο να το παραδεχτώ», είπε, κάνοντας λόγο για σημάδια που είχε κιόλας από την παιδική του ηλικία και τα προσδιόρισε μέσα από την ψυχανάλυση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...