213
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δοκιμάζει το 112 | INTIMEnews

Μέχρι τα Χριστούγεννα έτοιμο το 112

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 19:41
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δοκιμάζει το 112
|INTIMEnews

Μέχρι τα Χριστούγεννα έτοιμο το 112

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 19:41

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πλήρως λειτουργικό το 112, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τα προβλήματα που είχε το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για λάθη και παραβλέψεις που οδήγησαν στην αναποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, η σύμβαση που το ελληνικό Δημόσιο είχε υπογράψει με την ανάδοχο εταιρεία για τη δημιουργία του 112, δεν περιλάμβανε ενημέρωση των πάροχων κινητής τηλεφωνίας ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές που θα επέτρεπαν στις συσκευές να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις έκτακτης κατάστασης.

Έτσι, πολλοί πολίτες, ειδικότερα εκείνοι που χρησιμοποιούσαν συσκευή της Apple, δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση στην δοκιμαστική λειτουργία του 112.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος και ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple, με τα οποία αντάλλαξε μηνύματα πάνω από 70 φορές. Στόχος του ήταν η αμερικανική εταιρία να δεσμευτεί να εισάγει αλλαγές στην επόμενη αναβάθμιση λογισμικού της που θα κάνουν τις συσκευές τους συμβατές με το 112.

Ακόμη και μετά τις αλλαγές, όμως, το 112 δεν θα δουλεύει για όλες τις συσκευές, καθώς χρησιμοποιεί το στίγμα των τηλεφώνων και όχι SMS για να στέλνει τις ειδοποιήσεις του. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που δεν είναι κάτοχοι smartphone, συνήθως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, δεν θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις ακόμη και την νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...