217
Φωτογραφία απο τα μέτρα αστυνόμευσης στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι - τώρα επεκτείνονται και στην Κυψέλη | George Vitsaras / SOOC

Μέτρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη – Εξηγήσεις δίνει ο dj των κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 17:08
Φωτογραφία απο τα μέτρα αστυνόμευσης στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι - τώρα επεκτείνονται και στην Κυψέλη
| George Vitsaras / SOOC

Μέτρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη – Εξηγήσεις δίνει ο dj των κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 17:08

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον αποκλεισμό της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα γνωστά κορονοπάρτι που διοργανώνονται στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.

Εν τω μεταξύ, για εξηγήσεις καλείται ο 55χρονος dj που φέρεται να είχε αναλάβει τη μουσική κάλυψη στα κορονοπάρτι που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Μετά την ταυτοποίηση του και τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ο 55χρονος καλείται τώρα σε ανωμοτί κατάθεση, ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στην Κυψέλη.

Ο ελεγχόμενος φέρεται να είναι επαγγελματίας dj, ενώ σε πλάνα από τα πάρτι φαίνεται να έχει «στήσει» τον επαγγελματικό εξοπλισμό του, με κονσόλες κ.λπ., σε μία άκρη της πλατείας, βάζοντας μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Με εντολή της Εισαγγελίας, ο 55χρονος καλείται σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας (άρθρο 285 ΠΚ περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο φάκελος θα επιστραφεί στην Εισαγγελία, όπου και θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση που θα έχει ο dj των κορονοπάρτι.

Παράλληλα, οι έρευνες των αρχών για κάθε άλλο υπαίτιο συνεχίζονται, ώστε για κάθε περίπτωση που εντοπίζεται, να αποστέλλεται δικογραφία στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News