298
Πολίτες με μάσκες σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού | REUTERS/Christian Hartmann

Μέτρα λόγω της Ομικρον στη Γαλλία: Στο τρίμηνο η τρίτη δόση, τηλεργασία όπου είναι εφικτό

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 22:10
Πολίτες με μάσκες σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού
|REUTERS/Christian Hartmann

Μέτρα λόγω της Ομικρον στη Γαλλία: Στο τρίμηνο η τρίτη δόση, τηλεργασία όπου είναι εφικτό

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 22:10

Η Γαλλία θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους τρεις μήνες (από τέσσερις) μετά τις προηγούμενες, αποφάσισε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας, παράλληλα με την επιβολή νέων μέτρων λόγω της μετάλλαξης Ομικρον.

Επιπλέον, από σήμερα Δευτέρα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σε δημόσιες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται περισσότερα από 2.000 άτομα ή 5.000 άτομα όταν η εκδήλωση γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Η κατανάλωση ποτού και φαγητού θα απαγορεύεται στις υπεραστικές συγκοινωνίες και τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Η εργασία στο σπίτι θα καταστεί υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα όπου είναι δυνατόν, είπε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν καθυστερήσει την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, τα γαλλικά σχολεία θα ανοίξουν ξανά όπως είναι προγραμματισμένο στις 3 Ιανουαρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στα κέντρα των πόλεων, υπό την εποπτεία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν αποφασίστηκε πάντως απαγόρευση ή περιορισμός της κυκλοφορίας για τις 31 Δεκεμβρίου, όταν παραδοσιακά πολλοί γιορτάζουν στους δρόμους το νέο έτος.

«Ξέρω ότι μοιάζει με ταινία χωρίς τέλος, αλλά πριν από ένα χρόνο αρχίσαμε την εκστρατεία εμβολιασμού μας και τώρα είμαστε ένας από τους καλύτερα εμβολιασμένους και καλύτερα προστατευμένους λαούς στον κόσμο», είπε ο Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οπως δήλωσε, το πάσο εμβολιασμένου που σχεδιάζει να υιοθετήσει η κυβέρνηση, το οποίο θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού, όχι απλώς ένα αρνητικό τεστ, θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου, εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων. Την Κυριακή ήταν λίγο κάτω από 28.000, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι ήταν Κυριακή μετά την αργία των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...