331
|

#MeToo: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο δεύτερος γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 16:30

#MeToo: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο δεύτερος γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 16:30

Δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού έχουν διατυπωθεί σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη πέρα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βίαιη συμπεριφορά κατά συναδέλφων του, πάνω στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια.

Οπως αναφέρει το tovima.gr, οι καταγγελίες περιλαμβάνονται στον φάκελο των 18 καταγγελιών που παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας. Δεν είναι σαφές αν τα πιθανά εγκλήματα έχουν παραγραφεί.

Στην περίπτωση του ηθοποιού-σκηνοθέτη, αναμένεται αρχικά μέσα στην εβδομάδα να κληθούν τα δύο φερόμενα θύματα του ηθοποιού, οι μάρτυρες που ενδεχομένως προτείνουν και ίσως κάποιες από τις καταγγέλλουσες, οι πράξεις σε βάρος των οποίων έχουν παραγραφεί. Ο εισαγγελέας ενδέχεται να καλέσει για τις παραγεγραμμένες πράξεις τα θύματα είτε σε περίπτωση που έχουν υποδείξει στις καταγγελίες τους άλλα θύματα, είτε για να συμπληρωθεί ο φάκελος «ενεργής» υπόθεσης, σκιαγραφώντας το προφίλ του καταγγελλόμενου προσώπου.

Επειτα από την έρευνα, ο εισαγγελέας είτε θα καλέσει σε εξηγήσεις ως ύποπτο  τον ηθοποιό, είτε θα ασκήσει απευθείας δίωξη και θα στείλει την υπόθεση στην ανάκριση.

Εν τω μεταξύ, προσθέτει το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας εξετάζει και καταγγελία για μια τρίτη απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη. Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα, το θύμα είχε πρόθεση να προσφύγει στις Αρχές, αλλά δέχτηκε απειλές ακόμα και για την ζωή της. Η γυναίκα φέρεται να είχε αρχικά επικοινωνήσει και με δικηγόρο, ενώ είχε κάνει προφορική καταγγελία στο ΣΕΗ. Ωστόσο, οι απειλές που καταγγέλλει ότι δέχτηκε, την έχουν τρομάξει και δεν έχει προχωρήσει ούτε σε έγγραφη καταγγελία στο σ ενώ για την ώρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να μεταπειστεί, ενώ φέρεται να έχει κληθεί μάρτυρας προκειμένου να δώσει στοιχεία για την υπόθεση.

Ειδικότερα, η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά. Μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αφού κλείδωσε το αυτοκίνητο, της επιτέθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...