401
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Μεθυσμένος στη Σαλαμίνα επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ – του έσπασε και τα δύο χέρια

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 10:32
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Μεθυσμένος στη Σαλαμίνα επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ – του έσπασε και τα δύο χέρια

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 10:32

Τον τρόμο στα χέρια του ανθρώπου τον οποίο υποτίθεται ότι είχε πάει να συνδράμει, έζησε διασώστης του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα, καταλήγοντας ο ίδιος στο νοσοκομείο, με δύο σπασμένα χέρια!

Σύμφωνα με τις περιγραφές, όλα άρχισαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει άνδρα υπό την επήρεια μέθης.

Τη στιγμή που ένα από τα μέλη του πληρώματος τού είχε γυρισμένη την πλάτη, εκείνος όρμησε πάνω και άρχισε να τον χτυπά με μανία, «σαν να ήθελε να τον σκοτώσει», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οταν πια ο διασώστης είχε πέσει λιπόθυμος στην άσφαλτο από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, ο δράστης, ατάραχος, πήγε και κάθισε σε μία καφετέρια, όπου λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν να επέμβουν.

Σοβαρά τραυματισμένος –σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έφερε δύο κατάγματα στο ένα χέρι και ένα ακόμη, συντριπτικό, στο άλλο–, ο διασώστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Από την πλευρά τους, συνάδελφοι του θύματος του άγριου ξυλοδαρμού οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά για να αποδοκιμάσουν τον δράστη κατά τη μεταγωγή του στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για το περιστατικό στη Σαλαμίνα έχει ως εξής:

Απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ.

Με αφορμή τη νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό σήμερα το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.

Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...