340
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε, μεταξύ άλλων, τον προκάτοχό του Γιώργο Κατρούγκαλο στο υπουργείο Εξωτερικών | George Vitsaras / SOOC

Εβρος: Ο Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τις διπλωματικές κινήσεις της χώρας

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 17:01
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε, μεταξύ άλλων, τον προκάτοχό του Γιώργο Κατρούγκαλο στο υπουργείο Εξωτερικών
|George Vitsaras / SOOC

Εβρος: Ο Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τις διπλωματικές κινήσεις της χώρας

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 17:01

Στην αναγκαιότητα συλλογικής αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στα σύνορα της χώρας, λόγω των τουρκικών ενεργειών στον Εβρο και το Βόρειο Αιγαίο, στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις αρχές της γειτονικής μας χώρας», παρατήρησε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Οσον αφορά την επικοινωνία του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ανέφερε ότι προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα του Μεταναστευτικού, καθώς και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές και περιφερειακές του προεκτάσεις, μετά την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να εργαλειοποιήσει τη μεταναστευτική ροή ως μοχλό πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών ήταν με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο, ακολούθησε η ενημέρωση του Γιώργου Κατρούγκαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη.

Ο κύκλος των συναντήσεων του κ. Δένδια έκλεισε με τη Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, ενώ τηλεφωνικά ενημέρωσε του βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, Αγγελο Συρίγο και Ανδρέα Λοβέρδο αντίστοιχα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει σε διπλωματικό επίπεδο, με κορυφαία την επίσκεψη των τριών ηγετών στον Εβρο την Τρίτη.

«Το μήνυμα που βγήκε από την επίσκεψη αυτή ήταν σαφές: το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και συνεπώς απαιτείται συλλογική αντιμετώπισή του. Την Παρασκευή, μετά το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το θέμα θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Τη σύγκληση και των δύο συμβουλίων την έχει ζητήσει η Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι «αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και την ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη απειλή για την ΕΕ».

«Θεωρούμε απόλυτα απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μια καλύτερη ζωή, για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ Ανατολών γείτονος» κατέληξε στις δηλώσεις του στον Τύπο ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...