237
| Reuters

Μεταμόσχευση χρειάζεται ένα στα δέκα παιδιά που νόσησαν από ηπατίτιδα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2022, 12:43
|Reuters

Μεταμόσχευση χρειάζεται ένα στα δέκα παιδιά που νόσησαν από ηπατίτιδα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2022, 12:43

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η οξεία ηπατίτιδα που εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο (εδώ).

«Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, ακόμα διερευνάται η αιτία έξαρσης της ηπατίτιδας σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό». Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται η ηπατίτιδα.

«Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους», τόνισε και κάλεσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική. «Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα. «Φοβάμαι μετά την Ανάσταση και τους Επιταφίους γιατί ο κόσμος ήταν χωρίς μάσκες. Θα δούμε τα αποτελέσματα σε 10-15 μέρες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...