730
Ο εκλεκτός Στάθης Μαρίνος έγινε μέσα σε μια ημέρα ανεπιθύμητος... | INTIMEnews

Μετά την εμπλοκή αποσύρουν την υποψηφιότητα Μαρίνου για ΕΦΚΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2018, 13:05
Ο εκλεκτός Στάθης Μαρίνος έγινε μέσα σε μια ημέρα ανεπιθύμητος...
|INTIMEnews

Μετά την εμπλοκή αποσύρουν την υποψηφιότητα Μαρίνου για ΕΦΚΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2018, 13:05

Της… αποσύρσεως αυτή την εβδομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τη διάταξη για το επίδομα ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, ήρθε και η σειρά του εκλεκτού του υφπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ (μετά την καρατόμηση Μπακαλέξη).

Ετσι, πριν καλά – καλά επαναληφθεί η ψηφοφορία για την έγκριση του διορισμού του Στάθη Μαρίνου (ήταν προγραμματισμένη για τις 14.45) μετά την εμπλοκή της Τετάρτης λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης πλειοψηφίας, ο υφυπουργός ζήτησε σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές από τον ίδιο τον υποψήφιο να αποσυρθεί!

281008
O κ. Πετρόπουλος πήγε τον κ. Μαρίνο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την έγκριση του διορισμού του, τώρα όμως φέρεται να του ζητά να αποσυρθεί από υποψήφιος για τη τη θέση του επικεφαλής του ΕΦΚΑ/ INTIME NEWS

Δηλαδή ο αρμόδιος υφυπουργός κάλεσε τον εκλεκτό του να παραιτηθεί πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του και αυτό αφού αποκαλύφθηκε στην αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ποιος ήταν ο προταθείς για τη θέση του επικεφαλής του Ταμείου.

Πέρα από τις ενστάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, δυσκολία στην έγκριση του διορισμού του κ. Μαρίνου είχαν ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισαν «ναι αλλά με ερωτηματικό», καθώς όπως δήλωσε ο κ. Βαρεμένος δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις που έδωσε στην επιτροπή ο υποψήφιος διοικητής αναφορικά με τη συμμετοχή του σε ΕΠΕ, η οποία είχε συνάψει συμβάσεις με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ). Στην ΗΔΙΚΑ (διαβάστε περισσότερα για την εταιρεία την αποστολή της ΕΔΩ)  ο -πολυπράγμων και καλά δικτυωμένος όπως προκύπτει- κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου.

Μπροστά στο αδιέξοδο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (10 θετικές γνώμες βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 6 κατά και 4 «παρών») και τις επιφυλάξεις των κυβερνητικών βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της επιτροπής ΔΕΚΟ, Νίκος Βούτσης, αναγκάστηκε να διακόψει με το πρόσχημα της απουσίας της βουλευτού Ευης Καρακώστα, μεταθέτοντας την ψηφοφορία για τις 14.45 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο Στάθης Μαρίνος μετείχε στην  ΕΠΕ Safecape η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ. Συνέταιρος του κ. Μαρίνου ήταν ο Γιώργος Καρκαλής και μάλιστα υπήρχε και σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ μεταξύ του κ. Καρκαλή και της ΗΔΙΚΑ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου!

Αμεσα η ΝΔ έκανε λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης: «Δεν μπορείτε να είστε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και να παίρνει δουλειά με απευθείας ανάθεση ο μέχρι χθες συνεταίρος σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας απεθυνόμενος στον υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει και σχέσεις με συγγενή της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μπέττυς Μπαζιάνα, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι μεταβίβασε μόλις πριν από λίγα 24ωρα τα εταιρικά του μερίδια στην ΕΠΕ, ενώ για το θέμα της επίμαχης σύμβασης, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι συνήφθη με τον κ. Καρκαλή ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την ΕΠΕ.

«Ο κ. Καρκαλής ήταν συνεταίρος μου πράγματι μέχρι χθες και ταυτόχρονα ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ πετυχημένος developer. Έχουμε λίγο κόσμο που να ξέρει να γράφει software και ο κ. Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν έχει σχέση με το εταιρικό κομμάτι», απάντησε ο κ. Μαρίνος στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ και μάλιστα ομολόγησε ότι σε αυτόν μεταβίβασε και τις μετοχές του!

Τέλος, όπως επίσης αποκαλύφθηκε, ο Στάθης Μαρίνος ήταν στην ομάδα των συνεργατών της πρώτης προέδρου της Βουλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και με την ιδιότητά του αυτή είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη με υπαλλήλους του κοινοβουλίου για διαγωνισμό προμήθειας που αφορούσε τις κάμερες ασφαλείας του υπόγειου πάρκινγκ στο κτίριο της Βουλής. Ο προταθείς για διοικητής του ΕΦΚΑ είχε καταγγείλει τότε τρεις υπαλλήλους της Βουλής, ο οποίοι ωστόσο αθωώθηκαν στα δικαστήρια.

Στο θέμα Μαρίνου αναφέρθηκε την Πέμπτη και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για μία απαράδεκτη πρόταση από πλευράς κυβέρνησης καθώς υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα.

Ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος, ανέφερε η κ. Σπυράκη, μέχρι προχθές συνεταιριζόταν με πρόσωπο -τον κ. Γ. Καρκαλή-, το οποίο έπαιρνε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ, στην οποία ο ίδιος ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος. Ο κ. Μαρίνος συμβούλευε δηλαδή την ΗΔΙΚΑ να δίνει δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν μέτοχος. Μάλιστα η τελευταία απευθείας ανάθεση της ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο πληροφορικής τον κ. Μαρίνο δόθηκε στις 26 Μαρτίου και στις 27 Μαρτίου ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ. Καρκαλή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...