199
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στο μέσο, επιθεωρεί ένα μη επανδρωμένο Heron σε επίσκεψή του στη Σκύρο | Δελτίο τύπου / POOL

Μετά τα ελικόπτερα, και βάση για drones ετοιμάζεται στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2021, 13:05
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στο μέσο, επιθεωρεί ένα μη επανδρωμένο Heron σε επίσκεψή του στη Σκύρο
|Δελτίο τύπου / POOL

Μετά τα ελικόπτερα, και βάση για drones ετοιμάζεται στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2021, 13:05

Με μια βάση στην οποία θα σταθμεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σχεδιάζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν το «φρούριο Κρήτη» για την προβολή ισχύος  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» προχωρά ο σχεδιασμός για τη βάση ελικοπτέρων στο Ηράκλειο, η οποία θα εμπλουτιστεί και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οταν ολοκληρωθεί η βάση στο Ηράκλειο, στον χώρο του αεροδρομίου, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν τρεις βάσεις UAV, με τις άλλες δύο να είναι στη Λάρισα, όπου εδρεύουν τα ελληνικής κατασκευής «Πήγασος», και στη Σκύρο.

Παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέρα από τα ισραηλινής κατασκευής Heron που αποκτήθηκαν πρόσφατα και έχουν αρχίσει πτήσεις από τη Σκύρο.

Το ΓΕΕΘΑ έχει προχωρήσει σε κινήσεις αναδιοργάνωσης της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας η οποία εδρεύει στην Κρήτη και στην οποία ανήκουν αερομεταφερόμενα τάγματα και μονάδες αλεξιπτωτιστών. Στο νησί θα εγκατασταθούν ελικόπτερα Chinook  για τη μεταφορά προσωπικού και αναγνωριστικά Kiowa.

Τα σχέδια δεν σταματούν εκεί. Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δεύτερου ναυστάθμου στη Σούδα, ο οποίος θα επιτρέπει τον μόνιμο ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών, αποσυμφορίζοντας με τον τρόπο αυτόν τη Σαλαμίνα.  Ωστόσο το σχέδιο αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα για την ολοκλήρωση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...