305
Η εικόνα στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Δευτέρας | SOOC

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία σε Κηφισίας, Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος – έκλεισε η Κατεχάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 13:08
Η εικόνα στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Δευτέρας
|SOOC

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία σε Κηφισίας, Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος – έκλεισε η Κατεχάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 13:08

«Χιονοστιβάδα» τα προβλήμτας στο μεγαλύτερος μέρος του οδικού δικτύου στις περιοχές της βόρειας – βορειοανατολικής Αττικής, με πολλούς κλειστούς δρόμους λόγω της ισχυρής χιονόπτωση που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Κηφισίας, η Μεσογείων, η Λ. Μαραθώνος κ.α., ενώ ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Αττική Οδό.

Στην Κατεχάκη  (Λ. Κανελλοπούλου) έκλεισαν και τα δύο ρεύματα από  Πίνδου προς Περιφερειακή Υμηττού, όπως και η Λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη, από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

  • Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονόστρωσης ΕΔΩ 

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία», ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στην Αττική, σημείωσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το οδικό δίκτυο και βασικές αρτηρίες του να παραμείνουν ανοιχτές ενώ  σε ισχύ παραμενει η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ηδη από το μεσημέρι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπλέκονται στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και γίνεται τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις, με τον εκπρόσωπο να ευχαριστεί όσους εμπλέκονται στη διαδικασία.

«Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικοοικονομικού βίου», επανέλαβε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα αργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι «όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε, ανάλογα με τις προγνώσεις, θα αξιολογηθεί από την Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...