392
Πως να είναι άραγε να τρώτε ψάρια με θέα στο... φυσικό τους περιβάλλον; | Facebook/Under

Μέσα στο Under, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 21:45
Πως να είναι άραγε να τρώτε ψάρια με θέα στο... φυσικό τους περιβάλλον;
|Facebook/Under

Μέσα στο Under, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 21:45

Αν επισκεφτείτε το Λίντεσνες της Νορβηγίας, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Under, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου, εκεί όπου καθημερινά οι περίπου 40 πελάτες που μπορεί να φιλοξενήσει, έχουν την ευκαιρία να δειπνούν θαυμάζοντας ταυτόχρονα την υποθαλάσσια θέα στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας μέσω ενός γιγάντιου παραθύρου.

Το εντυπωσιακό εστιατόριο, το όνομα του οποίου στα αγγλικά σημαίνει «κάτω» και στα νορβηγικά «θαύμα», θυμίζει σωλήνα που οδηγεί τους επισκέπτες κάτω από τη θάλασσα, αν και οι δημιουργοί του ισχυρίζονται πως η αρχιτεκτονική του θυμίζει έναν βράχο που αναδύεται από τα βάθη της θάλασσας, έτσι ώστε να αναμειγνύεται με το θαλάσσιο περιβάλλον με την πάροδο του χρόνου.

«Δεν είναι ενυδρείο, είναι η άγρια ζωή της Βόρειας Θάλασσας. Αυτό το καθιστά πολύ πιο ενδιαφέρον. Σε βάζει άμεσα μέσα στην άγρια φύση», δήλωσε o Ρούνε Γκράσνταλ, επικεφαλής αρχιτέκτονας της κατασκευής.

Όσοι επιλέγουν το συγκεκριμένο εστιατόριο για να δειπνήσουν, συστήνεται να καθίσουν τουλάχιστον 3,5 – 4 ώρες προκειμένου να απολαύσουν πλήρως την εμπειρία.

Η είσοδος του εστιατορίου, που θυμίζει… σωλήνα

Τα φώτα εντός και εκτός του εστιατορίου όπως και ο ψηλοτάβανος χώρος είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένα, ώστε να μην αισθάνεται κανείς κλειστοφοβία.

Διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν την θάλασσα αλλά και την θαλάσσια ζωή, η οποία προσελκύεται από τεχνητά φώτα έξω από το παράθυρο.

Ως προς την ασφάλεια του υποθαλάσσιου εστιατορίου, η αρχιτεκτονική εταιρεία έχει τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την αντοχή του κτίσματος, ώστε επέλεξε ειδικά μια περιοχή η οποία είναι εκτεθειμένη σε ισχυρά θαλάσσια ρεύματα!

Μάλιστα, όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή του συστήνουν πως η εμπειρία στο εστιατόριο θα είναι ακόμη καλύτερη όταν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη.

«Θα είναι φανταστικό να δει κανείς την επιφάνεια της θάλασσας αναστατωμένη από τα μεγάλα κύματα και τη βροχή, δημιουργώντας ένα πολύ δραματικό τοπίο», δήλωσε στο Forbes ο Γκράσνταλ.

«Ένα από τα βασικά μας κριτήρια είναι οι επισκέπτες μας να βιώσουν κάτι μοναδικό στη θάλασσα», τονίζει στο Reuters ο Γκάουτε Ούμποσταντ, ένας από τους ιδιοκτήτες του.

Τώρα, όσον αφορά στην κουζίνα, είναι μείγμα παραδοσιακής σκανδιναβικής με διεθνείς γεύσεις.

Ένα πλήρες μενού με 18 πιάτα, που βασίζεται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, κοστίζει έως 3.700 κορώνες (περίπου 380 ευρώ) το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.

Τη κουζίνα διευθύνει ο βραβευμένος σεφ Νίκολας Ελιτσγκάαρντ μαζί με μια ομάδα 15 ατόμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...