278
Η Αγκελα Μέρκελ θέλει να θωρακίσει τα σύνορα της ΕΕ εναντίον της επικίνδυνης μετάλλαξης Δέλτα | Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ για τους βρετανούς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 10:14
Η Αγκελα Μέρκελ θέλει να θωρακίσει τα σύνορα της ΕΕ εναντίον της επικίνδυνης μετάλλαξης Δέλτα
|Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ για τους βρετανούς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 10:14

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από ττη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εμβολιασμένων και μη, λόγω της μεγάλης διασποράς της παραλλαγής Δέλτα στη χώρα.

Σύμφωνα με τους Times, η Ανγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας», καθώς τα κρούσματα της Δέλτα εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από τις χώρες που βασίζονται στον τουρισμό και δέχονται εκατομμύρια βρετανούς επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, δηλαδή την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Μάλτα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας για ανεμβολίαστους τουρίστες.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι Times, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Μάλτα ήδη αψηφούν τις συστάσεις της ΕΕ για τα μη απαραίτητα ταξίδια από μη ευρωπαϊκές χώρες, «αλλά ίσως υπάρξει κάποιο τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν».

Πάντως, τη Δευτέρα, η Πορτογαλία έκανε υποχρεωτική την καραντίνα 14 ημερών για όσους ανεμβολίαστους βρετανούς τουρίστες θέλουν να έρθουν στη χώρα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα αλλάξουν προορισμό.

Επίσης τη Δευτέρα, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι πλέον όσοι βρετανοί τουρίστες καταφθάνουν στις δημοφιλείς Βαλεαρίδες Νήσους (Ιμπιζα, Μαγιόρκα, Μινόρκα κλπ), θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ PCR ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του ΗΒ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...