184
|

Μέρκελ: Με την Ελλάδα δεν ήξερα τι να κάνω – και όλοι με πίεζαν να δράσω άμεσα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 20:38

Μέρκελ: Με την Ελλάδα δεν ήξερα τι να κάνω – και όλοι με πίεζαν να δράσω άμεσα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 20:38

Την περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τον τρόπο, με τον οποίο τη διαχειρίστηκε, έφερε ως παράδειγμα του συγκρατημένου στυλ διακυβέρνησής της, το οποίο επηρεάστηκε από τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στη Sueddeutsche Zeitung με αφορμή την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου εξομολογείται: «Πρέπει να έχω καταλάβει τα πράγματα, πριν αποφασίσω. Προσπαθούσα πάντα, όσο είναι δυνατό, να μην χρειαστεί να ανατρέψω πλήρως πολλές πολιτικές αποφάσεις μου».

Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση της Ελλάδας όπου, όπως λέει, δεν γνώριζε από την πρώτη μέρα τι να κάνει, ενώ όλοι της ασκούσαν πίεση να δράσει άμεσα.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι υποχρεωμένη μεν να ξανασκεφτώ τα θέματα λίγο πιο γρήγορα, αλλά πριν βεβαιωθώ ότι μια απόφαση θα μπορεί να σταθεί και μετά από τρεις ημέρες, δεν την εκστομίζω», προσθέτει. Και εξηγεί ότι επί 35 χρόνια, στην Ανατολική Γερμανία, η ίδια είχε μάθει η επίσημη γνώμη να είναι διαφορετική από τη δική της. «Την άποψή μου την είχα μόνον εγώ ή πολύ λίγοι άνθρωποι μαζί με εμένα. Και γι’ αυτό δεν με ενοχλεί, όταν οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά», αναφέρει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...