235
Η Μέρκελ σε σύσκεψη για την προσφυγική κρίση στην Καγκελαρία, τη Δευτέρα | REUTERS

Μέρκελ για Ερντογάν: Τον κατανοώ αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 19:57
Η Μέρκελ σε σύσκεψη για την προσφυγική κρίση στην Καγκελαρία, τη Δευτέρα
|REUTERS

Μέρκελ για Ερντογάν: Τον κατανοώ αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 19:57

Κάπως… περίεργα τα είπε η Ανγκελα Μέργκελ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν να στείλει μαζικά πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες στον Εβρο.

Από τη μία η καγκελάριος δήλωσε, το απόγευμα της Δευτέρας, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και από την άλλη επισήμανε, ότι «κατανοεί» πως η Τουρκία περιμένει περισσότερα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Κατανοώ ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν περιμένουν περισσότερα από την Ευρώπη, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του εκφράζουν τώρα αυτή την δυσαρέσκειά τους προς εμάς, την ΕΕ, αλλά “την πληρώνουν” οι πρόσφυγες. Αυτός είναι ο λάθος δρόμος», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ, η οποία βλέπει το όνειρό της για μια επίλυση του Προσφυγικού ως κύκνειο άσμα της πολιτικής της καριέρας της να διαλύεται, πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με την Αγκυρα προκειμένου η κατάσταση να διευθετηθεί και ότι το Βερολίνο θα διαθέσει διμερή βοήθεια εφόσον μια συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ΕΕ.

Την Κυριακή πάντως, τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας απέφυγαν να καταδικάσουν τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, έφτασε στο σημείο να περιγράψει την εργαλοιποίηση των απελπισμένων ανθρώπων ως μια «κραυγή βοήθειας» του Ερντογάν προς την Ευρώπη!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...