224
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μενδώνη: Ο Λάνθιμος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 10:17
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μενδώνη: Ο Λάνθιμος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 10:17

Τα συγχαρητήρια της στον Γιώργο Λάνθιμο για τον θρίαμβό του στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου έστειλε η Λίνα Μενδώνη.

O έλληνας κινηματογραφιστής ανακηρύχθηκε ευρωπαίος σκηνοθέτης της χρονιάς, η «Ευνοούμενη» καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, ενώ και όλοι οι συντελεστές του φιλμ τιμήθηκαν συνολικά με οκτώ βραβεία.

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού:

«Η σαρωτική νίκη της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, ολοκληρώνει τη θριαμβευτική πορεία της ταινίας του Έλληνα δημιουργού.

Από την πρεμιέρα της στην Μόστρα της Βενετίας, μέχρι και τα Όσκαρ, η «Ευνοούμενη» πρωταγωνίστησε σε κάθε απονομή ενώσεων κριτικών, επαγγελματιών του κινηματογράφου, ακόμη και στην έδρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη, το Χόλιγουντ.

Με τη διάκριση της ταινίας με οκτώ βραβεία, χθες το βράδυ στο Βερολίνο, στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενή» του επιστρέφουν στην Ευρώπη με παγκόσμια αναγνώριση.

Το έργο του Λάνθιμου, ενός δημιουργού με απολύτως προσωπικό και διακριτό κινηματογραφικό ιδίωμα, που επιβλήθηκε με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά του, σε μια περίοδο που αναζητείται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική τέχνη, τιμά την πατρίδα του, την Ελλάδα.

Ο ίδιος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση της χώρας μας, η οποία οφείλει να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του. Αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγχαίρω θερμά τον Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του και εύχομαι ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...