168
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη | INTIMEnews

Μενδώνη για τη Σοφία Κοκοσαλάκη: Το ταλέντο και η ακτινοβολία της τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 18:44
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
|INTIMEnews

Μενδώνη για τη Σοφία Κοκοσαλάκη: Το ταλέντο και η ακτινοβολία της τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 18:44

Τα συλλυπήτηριά της για τον αδόκητο χαμό της σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό», ανέφερε η υπουργός στη συλλυπητήρια δήλωσή της, «όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας».

«Η Σοφία Κοκοσαλάκη, εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές, σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής.

»Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της. Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους», τόνισε η κυρία Μενδώνη κλείνοντας τη δήλωσή της:

«Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της».