225
Η αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο σε φωτογραφία του 2014. Εκτοτε η κατάσταση της αίθουσας έχει επιδεινωθεί | REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Εικόνα εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:38
Η αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο σε φωτογραφία του 2014. Εκτοτε η κατάσταση της αίθουσας έχει επιδεινωθεί
|REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Εικόνα εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:38

Η καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσέφερε μια καλή ευκαιρία στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να μιλήσει για προσβολή και να υπερθεματίσει για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα.

Ο ιστότοπος cretapost.gr δημοσίευσε νέες φωτογραφίες που εμφανίζουν μούχλα σε σημεία της αίθουσας του φημισμένου μουσείου στη βρετανική πρωτεύουσα όπου βρίσκονται τα Γλυπτά. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για την ίδια αίθουσα όπου το 2018 είχε παρουσιαστεί διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος. Τότε το Βρετανικό Μουσείο είχε πει πως «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Μετά τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών η κυρία Μενδώνη σχολίασε: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...