248
Η Λίνα Μενδώνη στη συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Intimenews

Μενδώνη από Θεσσαλονίκη: Σύντομα στο ΚΑΣ το θέμα του σταθμού «Βενιζέλου»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 14:07
Η Λίνα Μενδώνη στη συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
|Intimenews

Μενδώνη από Θεσσαλονίκη: Σύντομα στο ΚΑΣ το θέμα του σταθμού «Βενιζέλου»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 14:07

Το συντομότερο δυνατό, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί στο ΚΑΣ το θέμα του πολύπαθου Μετρό Θεσσαλονίκης και του επίμαχου σταθμού «Βενιζέλου», σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μετά τη συνάντησή της στη Θεσσαλονίκη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η κυρία Μενδώνη τόνισε την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού «να ξεκαθαριστεί το τοπίο του Μετρό το συντομότερο δυνατό».

Η ίδια ανέφερε ότι την Πέμπτη, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα καταθέσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) φάκελο σχετικά με τις αρχαιότητες, ενώ τόνισε ότι «από τη στιγμή που ελεγχθούν οι φάκελοι και υπάρχει η ωριμότητα, το θέμα θα εισαχθεί σε πολύ σύντομο διάστημα -πιθανότατα και την άλλη εβδομάδα- στο ΚΑΣ».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από όλους τους συναρμόδιους φορείς, «να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, γιατί η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο».

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι ομόφωνα οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγο καιρό, εξέδωσαν ένα ψήφισμα το οποίο υποστηρίζουν όλοι και με το οποίο ζητούν να προχωρήσει η μία και μόνη δυνατή λύση πια για την υπόθεση του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό: «η απόσπαση των αρχαιοτήτων, η ολοκλήρωση των εργασιών και η επανατοποθέτησή τους. Είναι ο μόνος τρόπος εάν θέλουμε αυτή η πόλη να αποκτήσει Μετρό και να το αποκτήσει στα επόμενα 2,5 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση που να το επιτρέψει αυτό».

Λίνα Μενδώνη και Απόστολος Τζιτζικώστας μιλούν στους δημοσιογράφους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...