181
Η Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρουσίαση του επίμαχου σήματος του κόμματός της, το 2017 | EPA/ANDREA LASORTE

Μελόνι: Η φλόγα θα παραμείνει το σύμβολο στα Αδέλφια της Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 17:01
Η Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρουσίαση του επίμαχου σήματος του κόμματός της, το 2017
|EPA/ANDREA LASORTE

Μελόνι: Η φλόγα θα παραμείνει το σύμβολο στα Αδέλφια της Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 17:01

Παρά τις απανωτές εκκλήσεις να αλλάξει γνώμη και να βγάλει την νεοφασιστική φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το κάνει.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Μελόνι τονίζει ότι «η φλόγα την οποία διακρίνει, κανείς, στο σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά αποτελεί την αναγνώριση της πορείας μιας δημοκρατικής Δεξιάς, στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της χώρας».

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι σειρά αναλυτών, τις περασμένες ημέρες υπογράμμισε ότι η φλόγα αυτή, συμβολίζει την φωτιά η οποία συνεχίζει να καίει, υποτίθεται, στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Το κόμμα που πρώτο είχε χρησιμοποιήσει το σύμβολο αυτό, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν το MSI «Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα», το οποίο και ήταν πολιτικός κληρονόμος του φασιστικού κόμματος.

Στις εκκλήσεις που τις τελευταίες ώρες απευθύνθηκαν στην Τζόρτζια Μελόνι, να αλλάξει το σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας, ξεχώρισε εκείνη της ισόβιας γερουσιαστού Λιλιάνα Σέγκρε, 91 ετών, η οποία επέζησε των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και διηγήθηκε, στους ιταλούς νέους, πώς προέκυψε και επιβλήθηκε η ναζιστική και φασιστική θηριωδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News