345
Ο Χουάν Χοσέ Μιλάν Κοντρέρας ή Τουφίτο |

Μεξικό: Οι συμμορίες δολοφόνησαν τον Τουφίτο, τον «κλόουν των φτωχών»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 19:55
Ο Χουάν Χοσέ Μιλάν Κοντρέρας ή Τουφίτο
|

Μεξικό: Οι συμμορίες δολοφόνησαν τον Τουφίτο, τον «κλόουν των φτωχών»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 19:55

Ο «Τουφίτο» πρόσφερε γέλιο και χαρά σε δεκάδες φτωχά παιδιά της πόλης Ιγκουάλα – ωστόσο, όπως φαίνεται, «μπήκε στη μύτη» των ναρκοβαρόνων της περιοχής, οι οποίοι έδωσαν διαταγή για την εξόντωσή του.

Ο Χουάν Χοσέ Μιλάν Κοντρέρας, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, βρέθηκε νεκρός στις 27 Αυγούστου – το άψυχο σώμα του ήταν πεταμένο στην άκρη ενός δρόμου της πόλης.

Ο Κοντρέρας έβγαζε το ψωμί του ως κλόουν, δίνοντας παραστάσεις στις υποβαθμισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας της επαρχίας Γκερέρο του Μεξικό.

Το θύμα ήταν μέλος του θιάσου «Payaso Patrol» που δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή της Ιγκουάλα για να προσφέρει ψυχαγωγία σε φτωχές κοινότητες.

Οπως ανέφεραν τα μεξικανικά ΜΜΕ, ένοπλοι άνδρες, που σχετίζονται με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, τον απήγαγαν και τον δολοφόνησαν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σώμα του Κοντρέρας έφερε σημάδια βασανιστηρίων και τρύπες από σφαίρες.

Δίπλα στη σορό του, βρέθηκε μια κάρτα με το λογότυπο μιας από τις συνολικά 14 συμμορίες που λυμαίνονται την πόλη – το χαρακτηριστικό σημάδι των εκτελεστών του.

Ο Τουφίτο απήχθη αφού πρώτα ολοκλήρωσε μια παράσταση στην πόλη Λας Μπάλσας.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο τοπικό νεκροτομείο, όπου αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του.

Το άψυχο σώμα του «Τουφίτο», πεταμένο στην άκρη ενός δρόμου στην πόλη Ιγκουάλα

Οι κλόουν είναι πολύ σημαντικοί στον πολιτισμό και τη ζωή του Μεξικού.

Χιλιάδες άνθρωποι στα φανάρια κάνουν τον κλόουν για να κερδίσουν μερικά πέσος.

Δεν είναι τυχαίο πως η Πόλη του Μεξικού διοργανώνει κάθε χρόνο τη Διεθνή Συνέλευση των Κλόουν – το 2019 διεξήχθη για 24η συναπτή χρονιά.

Η σύνοδος, γνωστή και ως «Φεστιβάλ Γέλιου», διοργανώνεται από τη Λατινο-Αμερικανική Ενωση Κλόουν και προσελκύει κλόουν από χώρες όπως το Περού, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου αυτοί να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αποκτήσουν δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών, περίπου 500 κλόουν από συνολικά 14 χώρες παρακολουθούν σεμινάρια και εργαστήρια, έχοντας την ευκαιρία να πειραματισθούν με κοστούμια, παπούτσια, μακιγιάζ, μαγικά τεχνάσματα και περούκες, ώστε να διασκεδάζουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Λατινο-Αμερικανική Ενωση Κλόουν, μόνο στο Μεξικό υπάρχουν καταγεγραμμένοι περίπου 10.000 επαγγελματίες του είδους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...