344
Ο 63χρονος καθηγητής μουσικής | Ελληνική Αστυνομία

Μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή για τον «δράκο» με το φλάουτο – 14,5 χρόνια φυλακή με ελαφρυντικό

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 16:30
Ο 63χρονος καθηγητής μουσικής
|Ελληνική Αστυνομία

Μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή για τον «δράκο» με το φλάουτο – 14,5 χρόνια φυλακή με ελαφρυντικό

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 16:30

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 63χρονο  καθηγητή μουσικής, βιρτουόζο στο φλάουτο, που κρίθηκε ένοχος για την αποπλάνηση δύο ανήλικων μαθητριών του την περίοδο 2016-2017.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον καθηγητή, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, κατάχρησης σε ασέλγεια και πορνογραφίας, καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου το δικαστήριο σήμερα μείωσε σχεδόν στο μισό την καταδίκη των 30 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό.

Νωρίτερα την ενοχή του είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας Έδρας του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει χρήση διάταξης του Ποινικού Κώδικα που θα έχει ως αποτέλεσμα ευμενέστερη ποινική μεταχείριση για τον κατηγορούμενο.

Κατά την αγόρευση του, ο εισαγγελέας δήλωσε απολύτως πεπεισμένος για την ενοχή του «δράκου με φλάουτο» όπως αποκαλείται ο καθηγητής, κρίνοντας πως οι πράξεις του σε βάρος των δύο μαθητριών του, 8 και 10 ετών, συνιστούν ξεκάθαρα κακουργηματική αποπλάνηση ανήλικου παιδιού ( άρθρο 339 ΠΚ).

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε του ςδικαστές να μην δεχθούν την εκδοχή ότι οι θωπείες και όσα άλλα έζησαν τα δύο κορίτσια αποτελούν το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 ΠΚ) που προβλέπει ποινή φυλάκισης το πολύ δύο ετών.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αφήγηση μιας 10χρονης μαθήτριας στους γονείς της. Ο πατέρας της, στην κατάθεσή του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετέφερε όσα του είχε πει το παιδί, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μάλιστα, της έλεγε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και όχι με τους γονείς της.

«Ήθελε το παιδί να μη συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση», ανέφερε ο πατέρας.

Η μικρή είχε πολλούς εφιάλτες, ενώ εξακολουθεί να έχει άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, είχε πει στο δικαστήριο ο πατέρας της, ενώ ακόμα και σήμερα φοβάται  μήπως ο δράστης στραφεί εναντίον της, μόλις βγει από τη φυλακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...