283
Περιπολίες αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη | Intime

Μειώθηκαν 54% τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αυξήθηκαν 14% στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Οκτωβρίου 2020, 20:00
Περιπολίες αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη
|Intime

Μειώθηκαν 54% τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αυξήθηκαν 14% στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Οκτωβρίου 2020, 20:00

«Ανάσα» αποτελεί για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο νέος μειωμένος αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ο οποίος αν δεν αποδειχθεί τυχαίο γεγονός, θα δείξει σύντομα την αλλαγή του χρώματος στον χάρτη υγειονομικής προστασίας από το πορτοκαλί στο κίτρινο, με τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα να αίρονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εικόνα που οδήγησε τη συμπρωτεύουσα σε νέα, πιο σφιχτά μέτρα περιλάμβανε στο κάδρο της μεταξύ άλλων αριθμό από τα ημερήσια καταγεγραμμένα περιστατικά του κορονοϊού που ξεπερνούσαν τα 100 την ημέρα.

Ακόμα και μετά τις ανακοινώσεις για την αλλαγή κατηγορίας υγειονομικής προστασίας της συμπρωτεύουσας, την Παρασκευή, τα νέα περιστατικά παρέμεναν σταθερά πάνω από 150, με το Σάββατο να φτάνουν στον αριθμό ρεκόρ των 217.

Ωστόσο, την Κυριακή οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν αισθητά και έφτασαν στις 181 την Κυριακή, με μία κάθετη πτώση να συνεχίζεται στον αριθμό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αφού στα τεστ που έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μόλις 84 ήταν θετικά. Δηλαδή μείωση 53,9% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Βέβαια, είναι ξεκάθαρο ότι ο αριθμός αυτός δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση μείωση του επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί καλό οιωνό.

Την ίδια στιγμή, η Αττική παρουσίασε αύξηση 14,54% στα νέα κρούσματα από την Κυριακή μέχρι τη Δευτέρα, αριθμός που είναι περισσότερο αναμενόμενος, καθώς τα rapid tests αυξάνονται καθημερινά.

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) δεν σταμάτησαν ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο να εκτελούν τυχαιοποιημένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Κάτι που σημαίνει ότι μία οριακή αύξηση είναι αναμενόμενη και δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητικό στοιχείο για το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων τις τέσσερις τελευταίες ημέρες σε τρεις επιβαρυμένες περιοχές

23 Οκτωβρίου

Αθήνα 290

Θεσσαλονίκη 197

Σέρρες 35

24 Οκτωβρίου

Αθήνα 228

Θεσσαλονίκη 217

Σέρρες 54

25 Οκτωβρίου

Αθήνα 227

Θεσσαλονίκη 181

Σέρρες 49

26 Οκτωβρίου

Αθήνα 260

Θεσσαλονίκη 84

Σέρρες 31

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...