881
Η Μέγκιν Κέλι, σε μια εξαίσια φωτογράφηση για το περιοδικό που μόλις κυκλοφόρησε | Vanity Fair

Μέγκιν Κέλι, το νέο πουλέν των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 13:33
Η Μέγκιν Κέλι, σε μια εξαίσια φωτογράφηση για το περιοδικό που μόλις κυκλοφόρησε
|Vanity Fair

Μέγκιν Κέλι, το νέο πουλέν των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 13:33

Είναι ξανθιά: επαρκής όρος για να «γράφει» στο γυαλί. Εχει σώμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο σκηνογράφος της εκπομπής της στο Fox News, εύστροφος ων, της έφτιαξε ένα διαφανές τραπέζι έτσι ώστε να φαίνονται ολοκάθαρα οι γάμπες της.

Είναι το ίδιο όμορφη, αλλά και βιτριολική – ένας συνδυασμός που δεν βρίσκει κανείς εύκολα. Είναι το νέο αστέρι του Fox, η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι που βλέπει το τελευταίο διάστημα τις μετοχές της να ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς. Eξώφυλλο στο Vanity Fair; Ναι, η αμερικανίδα δημοσιογράφος έφτασε ήδη μέχρι εκεί.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε με μια κοκέτικη φωτογραφία της στο εξώφυλλο. Μια φωτογράφιση που δεν περιγράφει μόνο την εύγλωττη ομορφιά του «μοντέλου», αλλά και μια εσωτερική ισχύ που προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από την θελκτική γυναικεία πόζα. Αλλος ένας επικίνδυνος συνδυασμός από τον οποίο δεν ξέφυγαν οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα. Η Κέλι δεν κάνει διακρίσεις: μπορεί να γίνει ωσαύτως σκληρή με τον Τζεμπ Μπους και τον Ντόναλντ Τραμπ.

megyn-kelly-february-2016
Το τελευταίο εξώφυλλο του Vanity Fair

Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία. Οι συνεντεύξεις που πήρε και από τους δύο αποτελούν έξοχο δείγμα του «οπλοστασίου» που διατηρεί στο στούντιό της. Ο Μπους αποχώρησε από το στούντιο εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις της. Ο Τραμπ, για πρώτη φορά, τα βρήκε δύσκολα σε τηλεοπτικό πλατό. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για σεξιστή – κατηγορία που δεν την ακούει για πρώτη φορά ο ηφαιστειώδης μεγιστάνας, απλώς σε εκείνη τη συνέντευξη βρήκε απέναντί του μια γυναίκα με στέρεα επιχειρήματα που μπορούσαν να αντικρούσουν τη ρητορική του.

Ο Κέλι θεωρείται η επιτομή της γυναικείας παρουσίας στο κανάλι Fox που ανδροκρατείται. Μόνο που η πρωτοεπίπεδα φεμινιστική επίφασή της, είναι κάτι που η δημοσιογράφος θέλει να διαγράψει ολότελα από την ταυτότητά της. Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιεί ποτέ το φύλο της ως «διαβατήριο».

11270534_1571536596442140_1419128473324100836_o
Συνέντευξη με τον κυβερνήτη Κρις Κριστι, του Νιου Χάμσαϊρ

Το αγαπημένο της μότο είναι μια ατάκα του Στιβ Μάρτιν: «Γίνε τόσο καλός έτσι ώστε να μην σε αγνοούν». Χρησιμοποιεί ως άριστο παράδειγμα, που πρέπει να ακολουθήσει τα βήματά της, την Οπρα Γουίνφρεϊ. «Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχει παίξει το θύμα, ούτε χρησιμοποίησε το φύλο της ή το χρώμα της. Είναι πολύ καλή για να την αγνοήσει κανείς. Αυτό είναι το δικό μου παράδειγμα. Πρέπει όλες οι γυναίκες να καταλάβουν πως δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας». Ακούγεται φεμινιστικό ή όχι; Ναι, αλλά με τον δικό της τρόπο.

megyn-kelly-february-2016-patrick-demarchelier-03 (1)
H Mέγκιν Κέλι στο debate των ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ

Βέβαια, όπως σημειώνει και το Vanity Fair στο σχετικό κείμενο που αναφέρεται στην Κέλι, είναι εύκολο γι’ αυτήν να τα λέει όλα αυτά. Είναι επιτυχημένη, τυχερή και έχει έναν άνδρα, τον Νταγκ Μπρουντ, που θα μπορούσε να ταιριάξει στα όνειρα κάθε γυναίκας. Καλοβαλμένος, ευγενής, συγγραφέας και καλός πατέρας (έχουν δύο αγόρια και ένα κορίτσι). Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

11807148_1600106656918467_8610627584329743890_o
Mετά και το εξώφυλλο στο Vanity Fair, τίποτα δεν την σταματά

Μέχρι τα 33 της, η Κέλι δοκίμασε την τύχη της στη δικηγορία, αλλά την κέρδισε η δημοσιογραφία. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν είναι αποφασισμένη να θυσιάσει τα πάντα για την καριέρα της. Εκοψε τα μαλλιά της ενώ όλοι της έλεγαν να μην το κάνει και δεν διστάζει να φορέσει παντελόνια στο στούντιο.

12088467_1620211148241351_7660303162474701625_n
Φωτογραφία με τον σύζυγό της στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο. Την ανήρτησε η ίδια στον λογαριασμό της στο facebook

Για τους Αμερικανούς, η Κέλι έχει αυτό το φυσικό χάρισμα, σαν την Τζούλια Ρόμπερτς, που μπορεί να την βοηθήσει να λάμψει επί μακρόν και να κάνει το μεγάλο βήμα που άλλες παρουσιάστριες της τηλεόρασης δεν το έκαναν.

Τι ακριβώς κάνει η Μέγκιν Κέλι στο «The Kelly File» (σ.σ.: ο τίτλος της εκπομπής της); Η ίδια συγκαταλέγει την εκπομπή της στην κατηγορία των ενημερωτικών εκπομπών και λιγότερo σε εκείνες που ποντάρουν στη γνώμη του παρουσιαστή. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι καλεσμένοι της είναι πολιτικοί και άνθρωποι της επικαιρότητας. Η λογική της είναι αυτή του… μέσου μυαλού. Δεν επιθυμεί να ακούγονται στην εκπομπή της απόψεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο κοινός τηλεθεατής. Δεν διστάζει πολλές φορές να ζητήσει από έναν καλεσμένο της να μιλήσει με «απλά αγγλικά για να γίνει κατανοητός». Ναι, είναι η οικοδέσποινα, αλλά είναι κι εκείνη που βάζει τους όρους του παιχνιδιού.

12376717_1636890753240057_47877179756491043_n
Στο πρόφατο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Λευκού Οίκου με συνάδελφό της (Facebook)

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον με την περίπτωσή της είναι ότι οι αντίπαλοί της την παραδέχονται. Για έναν άνδρα άλλου καναλιού θα ήταν πολιτικά ορθό να πει καλά λόγια γι’ αυτήν. Για μια γυναίκα θα ήταν δύσκολο, αλλά συμβαίνει. Απαντες παραδέχονται την ευστροφία της, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται την εικόνα της.

Πώς αλλιώς μπορείς να κρίνεις μια παρουσιάστρια που όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στον γητευτή των μίντια, Ντόναλντ Τραμπ και δεν συνετρίβη; Η Κέλι το έπραξε και μάλλον για μεγάλο διάστημα θα φέρει το γεγονός ως παράσημο.

Στο ενδιάμεσο, μπορεί να χαίρεται για το έξοχο εξώφυλλο και τις 15 σελίδες που της επιφύλαξε το Vanity Fair και ο περίφημος φωτογράφος Πατρίκ Ντεμαρσελιέ.

φωτογραφία (1)

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...