364
Η Μέγκαν Μαρκλ απευθύνεται στις μαθήτριες του παλιού της λυκείου στο Λος Αντζελες | The Duchess of Sussex/Reuters TV via REUTERS

Μέγκαν Μαρκλ για τον ρατσισμό: Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα από τα θεμέλιά της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 16:08
Η Μέγκαν Μαρκλ απευθύνεται στις μαθήτριες του παλιού της λυκείου στο Λος Αντζελες
|The Duchess of Sussex/Reuters TV via REUTERS

Μέγκαν Μαρκλ για τον ρατσισμό: Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα από τα θεμέλιά της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 16:08

Το δικό της σχόλιο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις φυλετικές ανισότητες στις ΗΠΑ έκανε η Μέγκαν Μαρκλ σε βίντεο που έστειλε στις μαθήτριες του παλιού της λυκείου στο Λος Αντζελες.

Η δούκισσα του Σάσεξ εξέφρασε τη θλίψη της που οι νέοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου εξακολουθεί να υφίσταται ρατσισμός και χαρακτήρισε τα γεγονότα στη χώρα «συγκλονιστικά».

«Το ξέρω ότι γνωρίζετε πως οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίζω να σας πω λίγα λόγια για την αποφοίτησή σας και όπως έχουμε δει όλοι μας την τελευταία εβδομάδα, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και στην πολιτεία μας και στην πόλη μας, το Λος Αντζελες, είναι απολύτως συγκλονιστικό», είπε η Μέγκαν, της οποίας η μητέρα είναι Αφροαμερικανή και ο πατέρας λευκός.

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι ότι λυπάμαι, λυπάμαι τόσο πολύ που είστε αναγκασμένες να μεγαλώνετε σε έναν κόσμο όπου είναι ακόμη παρών (ο ρατσισμός)», συνεχίζει το μήνυμά της προς το ιδιωτικό καθολικό γυμνάσιο και λύκειο θηλέων «Immaculate Heart», όπου φοίτησε.

Η δούκισσα του Σάσεξ πρόσθεσε ότι δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιάσει δημοσίως το γεγονός. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας παραδοσιακά αποφεύγουν να σχολιάζουν πολιτικά γεγονότα, όμως η ίδια και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι, έχουν αποδεσμευτεί πλέον από το Μπάκιγχαμ και ζουν στο Λος Αντζελες με τον γιο τους Αρτσι.

«Το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι να μην πεις τίποτα. Επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ είχε αξία και της Μπριόνα Τέιλορ η ζωή είχε αξία και του Φιλάντο Καστίλ η ζωή είχε αξία και του Ταμίρ Ράις η ζωή είχε αξία και τόσων άλλων ανθρώπων που γνωρίζουμε τα ονόματά τους ή που δεν τα γνωρίζουμε», πρόσθεσε η Μαρκλ.

Στο μήνυμά της, η 38χρονη Μέγκαν ανακαλεί τις αναμνήσεις της από τα επεισόδια στο Λος Αντζελες το 1992 για τον ξυλοδαρμό του Αφροαμερικανού Ρόντνεϊ Κινγκ από αστυνομικούς.

«Οι αναμνήσεις αυτές δεν σβήνονται και δεν μπορώ να φανταστώ ότι στα 17 ή 18 χρόνια του κάποιος, δηλαδή στην ηλικία σας σήμερα, θα είχε διαφορετική οπτική αυτής της εμπειρίας».

Η ίδια ενθάρρυνε τις μαθήτριες να ξαναχτίσουν την Αμερική από τα θεμέλια. «Ξέρω ότι ο κόσμος ρωτά, “πόσες φορές πρέπει να την ξαναχτίσουμε”; Η απάντηση είναι, “όσες χρειαστεί”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...