421
Το Creta Princess στην Κρήτη, ένα από τα ξενδοχεία που αγόρασε η Blackstone | Louis Group

Μεγάλο deal στον τουρισμό: Πέντε ελληνικά ξενοδοχεία αγόρασε η αμερικανική Blackstone

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:04
Το Creta Princess στην Κρήτη, ένα από τα ξενδοχεία που αγόρασε η Blackstone
|Louis Group

Μεγάλο deal στον τουρισμό: Πέντε ελληνικά ξενοδοχεία αγόρασε η αμερικανική Blackstone

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:04

Ο τουρισμός συνεχίζει να είναι ο βασικός πόλος έλξης επενδύσεων. Απόδειξη η μεγάλη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή με την Blackstone Real Estate Partners Europe, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον χώρο των ακινήτων παγκοσμίως, να προχωρά στην εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

Η Blackstone αποκτά πέντε μονάδες της Louis Group που είναι ένας από τους σημαντικούς ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο. Η συναλλαγή αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ.

Τα πέντε ξενοδοχεία βρίσκονται σε ελληνικά νησιά: δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά αριθμούν 1.464 δωμάτια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Blackstone, τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη –με έμφαση στην Ισπανία– και με την εξαγορά αυτή κάνει την… απόβασή της στην Ελλάδα. Η HIP εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19.019 δωμάτια και είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.

Ο Τζέιμς Σεπάλα της Blackstone προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά: «Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, με απίστευτη ιστορία, θαυμάσιο καιρό και συνεχώς βελτιούμενη συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε, για να συμπληρώσει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη. Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις».

Ο Αλεχάντρο Χερνάντεζ-Πουερτόλας, διευθύνων σύμβουλος της HIP, σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας επένδυση εκτός Ισπανίας και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, μια χώρα παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τον τουρισμό αναψυχής που προσφέρει και τις μοναδικές τοποθεσίες που διαθέτει. Με αυτή την εξαγορά, βλέπουμε μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία, επενδύοντας και συμμετέχοντας ενεργά στη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων, όπως έχουμε κάνει και με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο της HIP».

Από την πλευρά Ο Κωστάκης Λοΐζου, πρόεδρος του Louis Group σημείωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συναλλαγή με τη Blackstone. Ο μετασχηματισμός αυτών των ξενοδοχείων θα δώσει ώθηση στον Ελληνικό τουρισμό και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και με την Blackstone και με την HIP για να επαυξήσουμε την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας για τους πελάτες αυτών των ξενοδοχειακών μονάδων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...